01-02-2005, 09:35 PM
Nie wiedziałam, że jest tyle przychylnych opinii na ich temat
. Ja osobiście bardzo lubię Rhapsody. I podobają mi się wszystkie ich płyty (chociaż mogliby zaoferować nam coś nowego...).
Najnowsza Symphony Of Enchanted Lands II jest całkiem fajna, często jej słucham i nie znudziła mi się jeszcze. Ale jak już wcześniej wspomniałam, nie ma nic nowego. Zdarzają się nawet melodie, które znałam z wcześniejszych płyt... no i mogliby zakończyć Sagę
. Mimo wszystko płyta jest, IMHO, jedną z lepszych tegoż zespołu.
Odnośnie stylu muzyki, jaki grają... nie lubię szufladkowania. Kiedyś muzycy mówili, że grają hollywood epic metal, ale że to źle się niektórym kojażyło, w jednym z wywiadów nazwali swoją muzykę film score metal. I faktycznie, gdyby z niektórtych kawałków usunąć wokale, mogłyby służyć za ścieżki dźwiękowe dla filmów. Ale przecież mają też piosenki power, melodic, symphonic metalowe (już sama się w tym gubię). Każdy utwór, album może się różnić więc przypisywanie zespołowi jednego gatunku nie jest chyba sensowne... takie jest moje zdanie.
[Katiria - piosenka, której fragment masz w podpisie, jest jedną z moich ulubionych od BG
]
. Ja osobiście bardzo lubię Rhapsody. I podobają mi się wszystkie ich płyty (chociaż mogliby zaoferować nam coś nowego...). Katiria napisał(a):Hmm...Widzę że niektórzy już się wypowiedzieli na ten temat...ale powiedzcie jak Wam się podoba nowa płyta Rhapsody??
Najnowsza Symphony Of Enchanted Lands II jest całkiem fajna, często jej słucham i nie znudziła mi się jeszcze. Ale jak już wcześniej wspomniałam, nie ma nic nowego. Zdarzają się nawet melodie, które znałam z wcześniejszych płyt... no i mogliby zakończyć Sagę
. Mimo wszystko płyta jest, IMHO, jedną z lepszych tegoż zespołu. Odnośnie stylu muzyki, jaki grają... nie lubię szufladkowania. Kiedyś muzycy mówili, że grają hollywood epic metal, ale że to źle się niektórym kojażyło, w jednym z wywiadów nazwali swoją muzykę film score metal. I faktycznie, gdyby z niektórtych kawałków usunąć wokale, mogłyby służyć za ścieżki dźwiękowe dla filmów. Ale przecież mają też piosenki power, melodic, symphonic metalowe (już sama się w tym gubię). Każdy utwór, album może się różnić więc przypisywanie zespołowi jednego gatunku nie jest chyba sensowne... takie jest moje zdanie.
[Katiria - piosenka, której fragment masz w podpisie, jest jedną z moich ulubionych od BG
]