04-03-2005, 01:37 PM
no wieć Uwielbiam viking metal i wszelkie jego odmiany , słucham takich zepsołów ( niektóre tylko lekko zachaczają o viking inne lekko o nieviking
) :
Adorned Brood , Amon Amarth
, Asgaard , Bathory ( Hail QUORTHON â
â ), Battlelore , Doomsword , Einherjer 8) , Finntroll
, Otyg , Skydancer ,Thyrfing ,Ulver , Valhalla ,Vintersorg ,Volksweerbaarheid
, Waylander , wyrd ( świetne !! ),Mithotyn ( mistrzostwo !!) Falkenbach , Kampfar , Burzum
Najwyrzej cenie dokonania :
1. Bathory ( Hammerheart i Blood on ice !! )
2. Amon Amarth ( ktoś niesłyszał Death in fire ?? )
3. Mithotyn ( miażdzy !! )
4. Finntroll
5. Einherjer

teraz troche pokomętuje ..

porównaj Wyrd z Vintersogiem albo Adorned brood z Doomswordem - tak sie nieda każdy zespół ma swój styl a viking metal łączy owe zespoły przez liryke a niemuzyke !
a tu macie definicje słowa Viking Metal
troche sie rozpisałem
HAIL METAL
HAIL BATHORY
HAIL THE HORDES
) :Adorned Brood , Amon Amarth
, Asgaard , Bathory ( Hail QUORTHON â
â ), Battlelore , Doomsword , Einherjer 8) , Finntroll
, Otyg , Skydancer ,Thyrfing ,Ulver , Valhalla ,Vintersorg ,Volksweerbaarheid
, Waylander , wyrd ( świetne !! ),Mithotyn ( mistrzostwo !!) Falkenbach , Kampfar , Burzum
Najwyrzej cenie dokonania :
1. Bathory ( Hammerheart i Blood on ice !! )
2. Amon Amarth ( ktoś niesłyszał Death in fire ?? )
3. Mithotyn ( miażdzy !! )
4. Finntroll
5. Einherjer
Cytat:mithotyn: in a time of tales (w tle dzwiek mlota uderzajacego w kowadlo, genialne !!)lol jak to czytałem własnie leciał ten kawałek

Cytat:zastanawiam czy Finntroll to viking metaltroll metal , folk metal , black metal , viking metal - wybieżcie sobie ...
teraz troche pokomętuje ..
Cytat:A jesli ktos sie chce posmiac, to polecam Otyg Very Happymi sie bardzo podoba otyg choć mam im za złe że tak marną jakość albumu I Troldskogens Drömmande Mörker ..
Nie wiem jak to wytlumaczyc, ale gdy slysze, jak niektore kapele na sile pragna stworzyc klimat wikingowski, czy jakikolwiek inny, to placze ze smiechu. I wlasnie Otyg tak na mnie dziala. Rolling Eyes
Cytat:Natomiast uważam, że płytka ,,Sagovindars Boning'' grupy Otyg była świetnapopieram

Cytat:tylko teksty maja o wikingach i mitologii, muzyka to raczej ostrzejsza wersja melodyjnego death metalu, zreszta porownaj "Hammerheart" Bathory i dajmy na to "Vesus The World" AA, roznice widac od razu
porównaj Wyrd z Vintersogiem albo Adorned brood z Doomswordem - tak sie nieda każdy zespół ma swój styl a viking metal łączy owe zespoły przez liryke a niemuzyke !
a tu macie definicje słowa Viking Metal
troche sie rozpisałem
HAIL METAL
HAIL BATHORY
HAIL THE HORDES

![[Obrazek: Berud.png]](http://publicamp.org/usr/Berud.png)