12-12-2004, 03:07 PM
Isvind napisał(a):[...]Dlatego że ten zespół dał podwaliny pod coś co można było nazwać metalem w Polsce. I to nie tylko heavy ale thrash jak i Black.
Dla mnie Kat to przyklad polskiego klasyka metalu, i tutaj raczej nie ma co sie sprzeczac, bo taka jest prawda,..
Isvind napisał(a):Stworzenie Ballad było już dużym nieporozumieniem. To tak jakby Cannibal Corpse zaczęło śpiewać o motylkach. Potem było już tylko gorzej.
Wiesz, dla niektorych Kat to tylko i wylacznie ballady,.. ktore jako tako nie sa zle. Nawet na koncertach mozna sie przy nich porzadnie zabawic via Lza dla Cieniow Minionych.
Porownania nie maja chyba tu sensu, Kat nie ma swojego "ja", kazda ich plyta jest inna, ale imho bardzo dobra.
Mozna miec tylko zastrzezenia do tego jak kapela wyglada teraz, konflikty, brak nowego materialu i wydaje mi sie ze jazda na swojej pozycji ktora maja po tylu latach *kariery*. Teraz gdy za wokalem nie bedzie Romana, bedzie inaczej i to calkowicie, ale kto wie? Moze i lepiej,.. kazdy band przechodzi zmiany personalne, z czego wokalne sa chyba najgorsze.
Moze nie jestem jakims tam wielkim fanem, ale lubie ten zespol i nie mam zamiaru spisac go na marne,..