12-12-2004, 02:07 PM
Dżemik napisał(a):Co do metal-archives.. zajrzalem.. Nie radzilbym zbytnio polegac na tej stronce.. Skoro Farmer Boys okreslany jest mianem zespolu gotyckiego metalu (o_O).. =/
Ponieważ informacje zamieszczane są tam przez samych użytkowników a nie przez moderatorów. Skoro słuchasz jednak danego zespołu to chyba mało cię obchodzi tzw. "genre" podany na metal-archives. Zresztą takie przypadki to 5% natomiast są inne plusy tego portalu. Nie ma portali bez minusów.
aXe Rose napisał(a):Isvind napisał(a):do varduum: tak, choćby dlatego że mam już dość zalewu koszulek typu Iron Maiden na każdym rogu ulicy. Nie żebym pluł na Iron Maiden ale myślałem że ludzie młodzi mają szerokie horyzonty i poszukują nowego (bądź starego zapomnianego). Tymczasem okazuje się że przeciętnemu nastolatkowi wystarcza Iron Maiden na krzyż z Metallicą i Vaderem tudzież jakimś Slipknotem który nawet metalem nie jest. Wstyd. Tak zaciemniali nie byli nawet ludzie w średniowieczu.
Temat tych koszulek już raz był poruszany i wywołał wielką avanturę, więc ograniczę się do jednego pytania:
Czy jeśli uwielbiam i słucham nie tylko Metalliki i Ironów ale też Venoma, Motorhead, Osbourne'a, Black Sabbath i innych kapel ogólnie METALOWYCH, a mam na sobie akurat koszulkę Metalliki, bo miałem ochotę akurat w niej wyjść, to od razu znaczy, że jestem ograniczony?
Nie, bo to by oznaczało że jest to demagogia. Zresztą nie będę uogólniać że WSZYSCY z t-shirtami Iron Maiden i Metallici to dyletanci.
Pytanie - po co nosisz koszulkę z logo danego zespołu? Po to że dobrze się z tym czujesz, po to żeby inni widzieli czego słuchasz czy jeszcze w innym celu?
Jeśli założę t-shirta Abyssic Hate to i tak nikomu nic to nie mówi. Natomiast unikam zakładania czegoś takiego jak Satyricon bo wtedy będę tylko słuchał tekstów w stylu "uooo, słuchasz Satyricona, dobry zespół ze SZWECJI"
I tak dalej.
Life is a Pain in The Neck