12-09-2004, 12:37 PM
varduum napisał(a):ogladalem tylko stara wesje, ktora wzbudza we mnie raczej usmiech niz groze... fabula jest dosc naiwnie skrecona, a wiekszosc sytuacji jest rozwiazana niezbyt pomyslowo co sprawia, ze na tym filmie jest niezly ubaw, wezmy np sposob w jaki glowna bohaterka (nie pamietam imienia) uciekla z domku rodzinki zombie, zenada, ale jak dla mnie usprawiedliwiona, albo podczas kiedy facet z pila goni ta dziewczyne, a ona wbiega do domu i zatrzaskuje drzwi, natomiast ten inteligent zamist wypilowac zamek lub zawiasy z drzwi kresli na tym kawalku drewna jakies zygzaki jak popadnie, troche infantyle i raczej obrazajace poziom umyslowy odbiorcy, ale to ma swoj urok, jak dla mnie tylko ze wzgledu na date produkcji...
Chciałbym Ci powiedzieć, że ten film jest na faktach autentycznych, a gość [ z piłą ] nie był specjalnie sprytny, ponieważ nie chodził do szkoły... po za tym nie było tam żadnej rodzinki zombi !! Mi osobiście podobała się bardziej starsza wersja. W nowej, fajnie, że pokazali autentyczny [ tak, tak - autentyczny ! ] filmik [ na początku i na końcu filmu ] o tym, jak gość zabił z piły dwóch policjantów. Film nie wybija się ponad przeciętną, ale i tak lepszy od troji
wiem, że kiepskie porównanie, ale co tam
pozdrawiam 8)
In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.