04-06-2009, 10:07 PM
budzigniew napisał(a):Wołchw najczcigodniejszy welesowy w chramie Radogoszczy przepowiedział już, że szans z nami nie macie najmniejszych.
Już chyba o tym pisałem, że to my mamy wiktorię w kieszeni. Zatem nie kłóć się z mistrzem bo na dobre ci to nie wyjdzie.
budzigniew napisał(a):Chabety wasze rychło padną przeszyte lancami lucickiej husaryi, a wojów w ziemię wgniotą żelaznymi kopytami nasze aryjskie rumaki. Ścierwo użyźni ziemię, kości chąsowników lat jeszcze wiele bieleć będą w blasku Swarożyca - tego pragniesz?!
Czekamy na murach grodu, a wówczas się okaże kto mam rację. Pochodnie mamy zapalone, gdyż być może zaatakujecie w nocy. A wtedy wam biada!!! Przywitają was łuki cisowe naszych, wikińskich najemników, poleje się na was ognista smoła, a nad wami zagrzmi rozwścieczony grom wszechwładnego Peruna. A oto w ten czas lament i trwoga w waszych duszach zapanuje. I wzejdzie czerwone słońce, a moc Świętowita zmiażdży was, i zmiesza wasze plugawe zwłoki z krwawiącą ziemią.
Cytat:Padnij zatem na ziemię przed potęgą Redarów i proś o przebaczenie, dopókiśmy pełni jeszcze litości oraz miłosierdzia dla naszych marniejszych braci. Potem może być za późno...!
Nigdy!!! Nie będę korzył się przed, przed buntownikami. Lepiej wy proście o przebaczenie, bo doszły mnie słuchy, że otrzymamy również pomoc od Polan, Wiślan i Mazowszan. Jesteście osaczeni. A na Świętej Górze płonie już znicz ku waszej zagładzie. Żądajcie wybaczenia!!!