08-11-2005, 11:47 PM
1). Oczywiście Pacino ( ma urodziny dzień po mnie
) za całokształt, ale najbardziej podobał mi się jak grał Carlita w "Carlito's way", "Ojcu... I,II".
2). Potem Depp (w szczególności za; "Benny i Joon", "Arizona Dream", "Ed Wod", no i oczywiście "Man who cried"
).
3). Sir Anthony Hopkins - za "Człowieka słonia", "Drakulę" etc.
4). Sean Penn - za "Carlito's way"(tak świetnie grał i mniał dobrą charakteryzację, że nawet nie poznałam, że to on
- mimo że powiedział iż zagrał w nim tylko dla pieniędzy), "Przed egzekucją", "Słodki drań", " 12 gramów"
4). Alan Alda ; za "M.A.S.H.", "Zbrodnie i wykroczenia: (genialnie zagrał
), "Tajemnica morderstwa...: - dł. by wymieniać 
5). Kathy Bates - za całokształt...
6). Cecilia Roth - przede wszystkim za "Wszystko o mojej matce", "Porozmawiaj z nią"....
7). Marisa Paredes - wszystkie role
8). Rossy de Palma - ma predyspozycje do grania specyficznych rół
9). Di Caprio - za "Gangi nowego jorku", "Całkowite zacmienie","Celebrity" no i "Co gryzie..."
10). Kenneth Branagh - niesamowicie gra, najb. :"Hamlet", "Frankenstein", "Celebrity"...
11). no i na koniec Branka Katić - za rolę w "Jagodzie w supermarkecie" (rewelacja
), i "Czarny kot..."
...dużo by jeszcze wymieniać....
(do tylu się ograniczę
)
) za całokształt, ale najbardziej podobał mi się jak grał Carlita w "Carlito's way", "Ojcu... I,II".2). Potem Depp (w szczególności za; "Benny i Joon", "Arizona Dream", "Ed Wod", no i oczywiście "Man who cried"
). 3). Sir Anthony Hopkins - za "Człowieka słonia", "Drakulę" etc.
4). Sean Penn - za "Carlito's way"(tak świetnie grał i mniał dobrą charakteryzację, że nawet nie poznałam, że to on
- mimo że powiedział iż zagrał w nim tylko dla pieniędzy), "Przed egzekucją", "Słodki drań", " 12 gramów"4). Alan Alda ; za "M.A.S.H.", "Zbrodnie i wykroczenia: (genialnie zagrał
), "Tajemnica morderstwa...: - dł. by wymieniać 
5). Kathy Bates - za całokształt...
6). Cecilia Roth - przede wszystkim za "Wszystko o mojej matce", "Porozmawiaj z nią"....
7). Marisa Paredes - wszystkie role
8). Rossy de Palma - ma predyspozycje do grania specyficznych rół
9). Di Caprio - za "Gangi nowego jorku", "Całkowite zacmienie","Celebrity" no i "Co gryzie..."

10). Kenneth Branagh - niesamowicie gra, najb. :"Hamlet", "Frankenstein", "Celebrity"...
11). no i na koniec Branka Katić - za rolę w "Jagodzie w supermarkecie" (rewelacja
), i "Czarny kot..."...dużo by jeszcze wymieniać....
(do tylu się ograniczę
)
...carpe noctem...
"Psychopatia oznacza dosłownie 'cierpienie duszy'. W dosłownym
sensie tego słowa każdy człowiek jest psychopatą, bo nie ma
człowieka, który by w swym życiu nie cierpiał."
Antoni Kępiński
"Psychopatia oznacza dosłownie 'cierpienie duszy'. W dosłownym
sensie tego słowa każdy człowiek jest psychopatą, bo nie ma
człowieka, który by w swym życiu nie cierpiał."
Antoni Kępiński