10-27-2004, 10:05 PM
Cytat:Dzisiejsi "metalowcy" na pewno są cieńcy niczym barszczyk w proszku.Nie lubię widoku metalowej dziatwy bez krzty doświadczenia i obycia z muzą jakiej słuchają.Kupią koszulkę(bluzę) jakiejś sławetnej kapeli, a gówno mogą o niej powiedzieć - to mnie doprowadza do szewskiej pasji.Niby są inteligentni,mają dostęp do wszelkiej maści periodyków i prasy muzycznej,internetu lecz nie potrafią tego wykorzystać do samorozwoju.Żałość kurde,żałość ! Ja w ich wieku nie mogłem korzystać z takiego luksusu jak komputer,a mimo to sporo wiedziałem o muzyce i ideologii metalowej.O tempora ! O mores !
Dokładnie... Mój kumpel (normalny, żaden sk8, punk, metal) z gimu jeszcze w III klasie się chwalił, że ma już wszystkie płyty eminema... Potem poszliśmy do różnych liceów. Spotkałem gościa po pół roku - oczywiście w bluzie Iron Maiden, bandamce zawiązanej na szyi oraz z jakimś pentagramem. Zaczęliśmy trochę gadać, to wyszło na to, że o metalu wie tyle, ile ma płyt Ironów ściągniętych z kazaa'y. Po jakimś czasie rozmowy zorientowałem się, iż on myśli, że IM grają mocniejszy metal niż Metallica z czasów Kill 'Em All czy niż Motorhead. Szkoda, że nie mocniejszy od Venoma, hehe...