10-27-2004, 07:37 PM
Macias napisał(a):Chciałem zauwazyc ze Rosja nie ma za duzo wspolnego ze standardami demokracji.Jakby się dokładniej przyjrzeć to regulacje prawne (bo nie mówimy o praktyce) w Rosji mogą się okazać bardziej demokratyczne niż amerykański system elektorski. Zresztą - taka opinia to uogólnienie. Nie wiem czy Nasza III Najjaśniejsza jest dużo bardziej demokratyczna.
Macias napisał(a):A głosowanie przeciw wszystkim jest tak samo bezproduktywne jak nie głosowanie wcaleZ tym się nie zgodzę. Głos przeciw wszystkim oznacza wypełnienie obywatelskiego obowiązku (sic! Choć ten jak dla mnie jest bzdurą!) i nie można wtedy powiedzieć, że nie mogę krytykować władzy bonie brałem udziału w wyborach. Owszem brałem - ale odrzuciłem wszystkie opcje wyboru. I MAM PRAWO JE KRYTYKOWAĆ. Nie głosowanie zaś (poza bzdurami o obywatelskim obowiązku) rzeczywiście prawo głębokiej krytyki i narzekania może ograniczać.
"Matplaneta zróżniczkuje, przecałkuje, spierwiastkuje. My kosmici Pi i Sigma dwa matplanetyczne znaki..."