02-01-2007, 03:02 PM
Cytat:Współczuję zaciskania oczu za wszelką cenę, bo to musi boleć. Czy Coelho swoimi książkami kogoś krzywdzi? A może niepotrzebnie stał się taki znany, co? O to wam chodzi? Bo nie wierzę, żebyś naprawdę myślał, że Coelho nie widzi jaki świat jest popierdolony.To każdy widzi, misiu.Misiu to możesz mówic do kogoś z kim spałaś, lala, a ja nie przypominam sobie Ciebie (a takie rzeczy raczej nie uchodzą mojej uwadze). Poza tym jakie "wam" - zdaje mi się że cytowałaś moją wypowiedź (jestem istotą w liczbie pojedynczej), chyba że jesteś komunistką, albo odpowiedź kierowałaś do mnie i mojej dwunastnicy.
Co do twojego "współczucia" - mam swoje w bani, akurat nie łykam tego Coelho'wskiego "Świat jest piękny, ludzie w głębi duszy sa dobrzy i bedzie pięknie jeśli tylko będę chciał" i generalnie liczę z tego powodu na czyjekolwiek wspołczucie tak samo, jak na to, że nagle dostanę salmonelli. Jeżeli ty to łykasz, bo np Coelho jest znany a miliony jego czytelników nie mogą się mylić, i wspołczujesz wszystkim innym, to radzę otworzyć oczka na coś innego niż podwórko przyjetych przez siebie racji. A teraz możemy sie umówić i przespać, jeżeli tylko chcesz mówić do mnie "misiu", pokaż tylko fotkę, zebym wiedział czy gra jest warta świeczki.