01-10-2007, 09:24 PM
Zoltan napisał(a):Ta, elity polityczne są zadowolone z działalności Balcerowicza. W mediach nie słyszałem ani słowa krytyki o jego kadencji. Chwalą go tylko, że siedział w tym NBP x lat i (nie tylko, ale aż!) zmniejszył inflację : P Ot mi qrva osiągnięcie.Niektorym to sie wydaje,ze Balcerowiczpo'89 roku zostal krolem Polski i wszystko co sie nie udało to jego wina. Takie rzeczy jak wysokie podatki czy prawie zaden stopien prywatyzacji to nie jego wina a brak przychylnosci politykow post-solodarnosciowych,w ktorych odezwalo sie lewico skrzydlo.Chyba.
Cytat:Z tego wynikałoby, iż brak wyższych przekonań i odniesień do Tradycji (rozumianej w kategoriach prawicowych), prowadzi do degeneracji moralnej.Sam kiedys pisales,ze przez zakorzenienie sie katolicyzmu w polskiej tradycji ta upadła.
Mnie osobiscie konserwatyzm nie rusza.Nie bede sie odwolywal do boga bo jestem ateista.Hasła typu patriotyzm mnie nie ruszaja,nie jestem specjalnie przywiazany do Polski.Co innego do swojego rodzinnego miasta.Autorytety??Zgadzam sie tu z A.R.