01-02-2007, 11:48 PM
To mi się najbardziej podobało:
i to:
No tak, bo Pearl Harbour tak jak i WTC zaatakowali Amerykańce... A w ciągu kilkudziesięciu lat poprzedzajacych atak Japończycy wcale nie prowadzili agresywnych wojen w regionie... A powyższej tezy wynika że zajechanie przez aliantów/sovietów III Rzeszy też było zbrodnicze. Kel pacyfista ?
Wobec powyższych jakże racjonalnych zacytowanych tez nie wiem czy ta dysputa ma sens...
KelThuz napisał(a):co nie zmienia faktu, że zrzucenie atomówek na (japońskie) miasta kwalifikuje się do zbrodni przeciw (pod)ludzkości.
i to:
KelThuz napisał(a):Mam nadzieję , że Kim Dzong Il pomści żółtych braci!
KelThuz napisał(a):uSA przeciw Japonii prowadziły de facto wojnę agresywną, to sama intencja inwazji na Wyspy Japońskie byłaby zbrodnicza.
No tak, bo Pearl Harbour tak jak i WTC zaatakowali Amerykańce... A w ciągu kilkudziesięciu lat poprzedzajacych atak Japończycy wcale nie prowadzili agresywnych wojen w regionie... A powyższej tezy wynika że zajechanie przez aliantów/sovietów III Rzeszy też było zbrodnicze. Kel pacyfista ?

Wobec powyższych jakże racjonalnych zacytowanych tez nie wiem czy ta dysputa ma sens...