11-25-2006, 07:43 PM
PŁYTA ROKU:
1. COMMUNIC - Waves of Visual Decay
2. DEGREE ABSOLUTE - Degree Absolute
3. TORTURE - Storm Alert (właściwie jest to rozszerzona reedycja płytki z 1989 roku)
4. ANTHEM - Immortal
5. SODOM - Sodom
DEBIUT ROKU:
Degree Absolute (grają właściwie od 1999 ale dopiero teraz wyszła Ich debiutancka płyta)
KAWAŁEK ROKU:
ANTHEM i singlowy Immortal Bind
NIESPODZIANKA ROKU:
-
ROZCZAROWANIE ROKU:
⢠Ostatni album Evergrey oraz The Mars Volta.
⢠Nieustannie przesuwana premiera nowej płytki Loudness połączona z niemalże zerowym info o niej.
MOJE ODKRYCIE ROKU:
⢠Japońska scena 70's hard-prog-psych/hard rockowa od Flower Travellin' Band poprzez Flied Egg, Strawberry Path, Murasaki, Too Much aż po Blues Creation (chyba i tak o czymś zapomniałem).
⢠Crowley, Ningen-Isu, KBB i kilka innych kapel z KKW.
WYYDARZENIE ROKU:
Wieść o powrocie producenta Loudness z lat 80ych i jego współpracy przy nagrywaniu nowej pytki grupy -> małe światełko nadziei, że w końcu Akira się opamięta i nagra coś normalniejszego i bliżej starego stylu kapeli.
1. COMMUNIC - Waves of Visual Decay
2. DEGREE ABSOLUTE - Degree Absolute
3. TORTURE - Storm Alert (właściwie jest to rozszerzona reedycja płytki z 1989 roku)
4. ANTHEM - Immortal
5. SODOM - Sodom
DEBIUT ROKU:
Degree Absolute (grają właściwie od 1999 ale dopiero teraz wyszła Ich debiutancka płyta)
KAWAŁEK ROKU:
ANTHEM i singlowy Immortal Bind
NIESPODZIANKA ROKU:
-
ROZCZAROWANIE ROKU:
⢠Ostatni album Evergrey oraz The Mars Volta.
⢠Nieustannie przesuwana premiera nowej płytki Loudness połączona z niemalże zerowym info o niej.
MOJE ODKRYCIE ROKU:
⢠Japońska scena 70's hard-prog-psych/hard rockowa od Flower Travellin' Band poprzez Flied Egg, Strawberry Path, Murasaki, Too Much aż po Blues Creation (chyba i tak o czymś zapomniałem).
⢠Crowley, Ningen-Isu, KBB i kilka innych kapel z KKW.
WYYDARZENIE ROKU:
Wieść o powrocie producenta Loudness z lat 80ych i jego współpracy przy nagrywaniu nowej pytki grupy -> małe światełko nadziei, że w końcu Akira się opamięta i nagra coś normalniejszego i bliżej starego stylu kapeli.