10-02-2004, 04:45 PM
połowa odpowiedzi jest o MDB... a myslalem ze ten zespol jest "troche" mniej znany
Jak dla mnie najlepszą ich płytą JAKO CAŁOŚĆ jest "Turn loose the swans". Na każdej płycie jest cósik miłego dla ucha ale jako całość potrafie bez problemów strawić tylko "Turn..."
Poza tym z naprawdę górnej półki polecam:
Raison d'Etre (ze dwie chyba francuskie literki są w nazwie zespołu więc mogą być problemy z szukaniem na necie)- "Requiem for abandoned souls" i "The empty hollow unfolds", Theatre of tragedy-"Aegis" i "Velvet darkness they fear", Elend- wszystkie, Cemetery of scream[TO POLSKI ZESPÓŁ:!:]-wszystkie oprocz najnowszego, Virgin Black- tez wszystkie
, Tiamat- Wildhoney, chociaz tu też wszystkie są godne polecenia
uf... opisałem sie troche
. Nie wszystko tu to 100% gothic... ale juz zauwazylem ze nie lubicie szufladkować gatunkowo wiec chyba no problemos
a co do Within Temptation... jak dla mnie jest zbyt cukierkowe. Dla mnie dobry gotyk to melancholijny, smutny i/lub mroczny gotyk
Jak dla mnie najlepszą ich płytą JAKO CAŁOŚĆ jest "Turn loose the swans". Na każdej płycie jest cósik miłego dla ucha ale jako całość potrafie bez problemów strawić tylko "Turn..."Poza tym z naprawdę górnej półki polecam:
Raison d'Etre (ze dwie chyba francuskie literki są w nazwie zespołu więc mogą być problemy z szukaniem na necie)- "Requiem for abandoned souls" i "The empty hollow unfolds", Theatre of tragedy-"Aegis" i "Velvet darkness they fear", Elend- wszystkie, Cemetery of scream[TO POLSKI ZESPÓŁ:!:]-wszystkie oprocz najnowszego, Virgin Black- tez wszystkie
, Tiamat- Wildhoney, chociaz tu też wszystkie są godne poleceniauf... opisałem sie troche
. Nie wszystko tu to 100% gothic... ale juz zauwazylem ze nie lubicie szufladkować gatunkowo wiec chyba no problemosa co do Within Temptation... jak dla mnie jest zbyt cukierkowe. Dla mnie dobry gotyk to melancholijny, smutny i/lub mroczny gotyk