11-09-2006, 05:06 PM
balzac napisał(a):'Piątek 13' będę miał niedługo od kumpla. Bassisters ORchestra - odkryłem ich bardzo szybko, spodobało mi się, jednak jak mam kase to idzie ona na coś innego ..i tak od dawna już kupuję ten album i jeszcze nie słyszałem
.
Dla mnie Fisz na "Piątku 13" >>> Fisz na "Numerze Jeden". Zupełnie mi w BO nie podpasował, jakoś facet był chyba nie w formie. Ostatnio na koncercie na szczęście przekonał mnie, że to tylko chwilowa słabość ; ). Cała płyta mi się podoba, tylko jego robota akurat trochę psuje efekt.
Kawałki z "Piątku" na żywo - w wykonaniu całego Tworzywa i w trochę innych aranżacjach - robią trochę lepsze wrażenie, niż na płycie, ale tak czy siak jest tam, jak dla mnie, kilka hitów: przede wszystkim "Goryl" - znów świetny podkład Emadego, "Bla bla bla numer dwa", "Nie bo nie" - pierwszy singiel.
Cytat:'Fru' słyszałem może ze dwa razy.
Ja też znam od niedawna, w zasadzie dopiero się z tym krążkiem zapoznaję. Dobra płyta, nie rozumiem ogólnych narzekań. Np. "Chodźmy w deszcz", "Do pani" - to jak dla mnie czołówka najlepszych kawałków w karierze Fisza.
Cytat:Ostatnio częściej słucham sobie płytki 'Na Wylot' - to jest to!(jedna z pierwszych płytek Fisza, tak?). Może dlatego, że Tworzywo mi się bardzo podoba to i 'Na wylot' mi szybko 'weszło'. 'Rozmyty' czy kawałki o podobnym klimacie to dla mnie miazga. Polecam ten albumik, jeśli nie słyszałeś ; ).
Słyszałem oczywiście, "Na wylot" (to jego druga płyta) i "F3" to podstawa ; ). Najlepsze oczywiście "30 cm" i "Rozmyty".

. Bassisters ORchestra - odkryłem ich bardzo szybko, spodobało mi się, jednak jak mam kase to idzie ona na coś innego ..i tak od dawna już kupuję ten album i jeszcze nie słyszałem
(jedna z pierwszych płytek Fisza, tak?). Może dlatego, że Tworzywo mi się bardzo podoba to i 'Na wylot' mi szybko 'weszło'. 'Rozmyty' czy kawałki o podobnym klimacie to dla mnie miazga. Polecam ten albumik, jeśli nie słyszałeś ; ).