10-07-2006, 01:14 PM
Valhalla napisał(a):The Stig napisał(a):wiesz srednia krajowa jest niby cos w granicach 2400Valhalla napisał(a):The Stig napisał(a):w 1L benzyny w polsce 4,50kolo mnie byl ostatnio po 3.85
dałem usrednioną cene fakt moze troszke zawyżoną ale nawet 4 zł niewiele zmienia przy 1000 zł wynagrodzeniu. i Tak jest chyba ze wszystkimi produktami i usługami
szczerze, zeby zarabiac 1000zl netto, bedac doroslym i majac jakies tam wysztalcenie + doswiadczenie to jest prawie awykonalne- wszyscy maja wiecej. Pomijamy pielegniarki itp.
maly edit byl
taaa srednia która jest podwyższana przez patałachów z wiejskiej
fakt moze we wrocku jest troche lepiej, ale trza spojrzec na przeciene wynagrodzenie przecienego kowalskiego. Nawet praca w banku na kasie jest to zarobek okolo 1200 zł, gdzie na zachodzie to okolo 2000-3000 âŹ. jak nie wiecej.nie wiem jak kosztuje w niemczech czy w USA kiełbaska bądz masełko, ale za to wiem ze w niemczech kupic nowe auto warte w polsce 40000 zł to dla niemca jest rok-pól roku pracy i generalnie auto kupione. W polsce: ehkm... znam przykład z zycia - znajomy pracował w armii 25 lat w stopniu starszy chorąży sztabowy (wyn. 2200) odchodząc na emeryture dostał 15000 tys. odprawy i za te pieniądze kupił auto za 40k zł ale w kredycie 50/50... gdzie niemiec kupił by chyba merca w takiej sytuacji.