10-05-2006, 09:16 PM
R_amze_S napisał(a):Tak wiec Zoltanku drogi zamknij pizde ,bo pierdolisz jak poparzony.[Twój poziom ON]Sam zamknij pizde, nie pytałem cię o zdanie[Twój poziom OFF]. A orty każdemu się zdarzają.
R_amze_S napisał(a):Druga uwaga-wielu ludzi zapisywało sie do PZPR nie z powodów przekonań,ale dlatego ze innej ,kurwa, partii wówczas nie było a przynależność do PZPR była wymagana aby osiągnąc awans zawodowy czy dostać paszport i w wielu innych sytuacjach.Toż o tym mówiłem. Po trupach do celu. Nic nie usprawiedliwia, żaden awans zawodowy czy cokolwiek innego, śmierci górników, skreślenia z listy studentów czy masowych aresztowań i nagonek. Zarzucasz mi gołosłownośc? Przecież właśnie o tym mówiłem.
Cytat:wg mnie jeśli ktoś ponizej powiedzmy 25 roku zycia ocenia zachowania ludzi w czasach PRL-u feruje wyroki itp to dla mnie jest to dość cięzka odmiana schizofrenii.Schizofremią albo kompleksem byłoby raczej wyszukiwanie wszystkich tajnych agentów pozostawiając wszystkie inne ważne sprawy w tyle. Dlatego byłbym raczej za jakimś rozsądnym rozliczeniem się z przeszłością (powołać jakąs komisję niech sama się tym zajmie, a rząd niech zajmuje się swoimi sprawami). Ludzie, miejmy to w końcu za sobą. Po co tacy ludzie mają nami rządzić. Mało się nachapali w czasie swoich rządów? Niech właśnie ci młodzi, 25 letni wejdą do rządów, którzy z pewnością są czyściejsi od tamtych komuchów.
R_amze_S napisał(a):Zresztą jak powstawała "Solidarność" to wielu członków PZPR stawało sie także członkami tejżeNie przeczę, im można wybaczyć.
PS. Naprawdę, męczy mnie już sprzeczanie się z tobą. Wszędzie i do wszystkiego się przypierdalasz. Opanuj się chłopie, porozmawiaj raz spokojniej. To nie boli.