08-03-2006, 05:04 PM
KelThuz napisał(a):gdyby tak bylo, to nie powstałaby, mająca ponad 2000 lat, dziedzina nauki zwana estetyką
Rozumiem ze w ten sposób chcesz wykazać na siłę swoje racje,ale daruj,sztuka jest czymś co wymyka się naukowej ocenie ,jej odbiór był i jest zawsze kwestia SUBIEKTYWNĄ.Z definicji wręcz.
Cytat:a przeszlo ci przez mysl kiedykolwiek, ze wypisujac takie rzeczy, jak te powyzej, i te dotyczace przedmiotu dyskusji, robisz z siebie prawdziwego kretyna, gdyż nie jesteś nawet tego świadom?Przyganiał kocioł garnkowi.
Cytat:gdyz nie musze udowadniac tego przed nikim. liczą się faktyczne argumenty i rzeczowość wypowiedzi
Argumenty,ciołku jeden padły z obu stron,nie moja wina ze jesteś zaślepionym, ograniczonym i narcystycznym dupkiem ,który ma problemy z akceptacją poglądów innych niż swoje własne.
Cytat:jak zwykle zresztą, to nie jesteś mi w stanie prostymi kontrargumentami tego udowodnićCo mam udowadniać,ustosunkowałem się jedynie do twojej wypowiedzi o -czytuję- "strzelaniu z liscia swojej erudycji".
Cytat:gdyz jestes kurwa zwyklym muzycznym żulem, a nie znawcą metalu, fajansieRzekł osobnik dla którego Accept to "bawarskie melodie ludowe".Amen.
Cytat:Trans w BM wywołuje u ciebie ziewanie,Jak chce poczuć trans, odpalam sobie GODFLESH,SCORN,RED HARVEST czasami KILLING JOKE albo z klimatów bliższych Satyricon-THORNS.Tam masz trans który wciąga i hipnotyzuje sluchacza.Jeśli na N,D słyszysz jakiś trans to znaczy że twój słuch ulokował się w okolicach twojego odbytu a tym samym masz gust z dupy.Jako taki nie masz więc prawa się wypowiadac o muzie.Wypad cieciu.
Cytat: prawdziwy heavymetal wywołuje(u Ciebie) wstrętPrawdziwy heavy metal wywoluje u mnie miłe odczucia,znowu pierdolisz od rzeczy.
Cytat:weź się zabijNie widzę powodu,w przeciwienstwie do Ciebie cieszę się zyciem i mam zamiar jeszcze jakis czas poegzystowac na tym świecie.
Cytat:nie wypowiadaj na tematy, w których jesteś ignorantem i źle ci z nimi.Żle mi jak czytam takie pierdolenie.Naprawde...
Cytat:ja tego nie widzę w 99% muzyki, ale to inna sprawaNo fakt,to sprawa tego ze masz zjebany gust i problemy ze sluchem.
Cytat:po prostu jesteś nastawiony tylko na określony typ doznań, i nie chłoniesz muzyki całościowo, z właściwym kontekstem.Daruj,ale to jest zwykle pierdolenie.Gdybym był nastawiony na określony typ doznań,to słuchałbym jednego konkretnego gatunku muzycznego,który by mi takich doznań dostarczał.A slucham jednak róznej muzyki ,każda z nich inaczej na mnie oddziałowuje.Argument nietrafiony.
Cytat:i ten człowiek śmie mnie pouczać...Co za debil,ja cię pouczam albo to ty wygłaszasz swoje "racje" tonem absolutnego znawcy i wszechwiedzącego omnibusa?
Cytat:nigdzie nie pisalem, ze ND z powodu mojego gustu jest pozbawiona pozytywnych elementów wg mnie. Wręcz przeciwnie - bardzo lubię tę płytę od czasu wydania, bo jara mnie takie p2p2, ale obiektywnie jest to odpustowa muzyka jarmarczna, i na tle choćby DMT jest kupą gówna.Stwierdzenie,ze ND to "muzyka jarmarczna i odpustowa" to kolejny dowód upośledzenia twojego sluchu.Wyjdź...
Cytat:nie, jestes idiotą i analfabetą, więc nie zauważasz, iż ja, w przeciwienstwie do ciebie, argumentuję moje wypowiedzi logicznie i merytorycznieWłaśnie powyzej udowodniłem "logicznośc" i "merytorycznośc" twoich wypowiedzi.
Cytat:taka jest prawda, przyswój ją, albo żryj gówno i zdychaj.<ziew>
Cytat:bym pozwalał wbrew FAKTOM i ich logicznej implikacji na pierdolenie farmazonów?Kurwa,trzymajcie mnie !! Czy my tu rozmawiamy o faktach czy tez o SUBIEKTYWNYCH odczuciach względem muzyki pewnego blackmetalowego zespołu?
Jeśli już chcesz faktów ,to na dzień dzisiejszy faktem jest ,że ND jest płytą ,która przez większośc uznawana za krązek w dyskografii zespołu najlepszy.
Cytat:o co ci chodzi? aaa, ze niby ND jest kultowa? LOL. Ze niby najwazniejsza? MEGALOLJedna z najważniejszych,analfabeto.
Cytat:zegnam. eot
Opuszczasz nas?Bez ciebie to forum juz nie będzie takie samo

Ale ok,z mojej strony także EOT.Swoje zdanie na temat N,D wyraziłem ,"druga strona" także...
Necro Desecrator napisał(a):Ah,no i RamzeS ostatecznie potwierdził jak ma potężnie zjebany gust.
Odezwał się,kurwa,kolejny autorytet muzyczny i "znawca". Wybacz wszebądowy przydupasie,ale nie w twojej gestii leży ocenianie,kto ma zjebany gust.Zresztą gwoli scisłości-co sam kiedyś przyznałeś-nasze gusta się w wielu przypadkach pokrywają :> Wydając taką opinie,krytykujesz zarazem sam siebie.Brawo.