• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brak mozliwosci przegladania sklepu

Witam,

Jak sie okazuje, uzytkownicy ktorzy uzywaja proxy (przynajmniej no-ip.org i maja wylaczone przesylanie niektorych danych) sa skazani na banicje z rockmetalshopu. Skrypt SOTE ktorego uzywacie, uniemozliwia im bowiem uzywanie sklepu (proba otwarcia jakiegokolwiek linka konczy sie przekierowaniem na strone glowna). Jest to zjawisko powszechne na wszystkich serwisach opartych o SOTE (i o kilka mniej znanych CMSow).

Pozdrawiam.
Odpowiedz

W takim razie przestan laczyc sie poprzez proxy.
...rzekl Szyszak.
Odpowiedz

Niestety konfiguracje takich rzeczy maja to do siebie ze znajduja sie na serwerach glownych sieci osiedlowych, a co za tym idzie o ich wylaczeniu moze zadecydowac jedynie administrator. A ilu administratorow ktorzy swiadomie wlaczyli proxy dla zapewnienia sobie chocby czesciowej anonimowosci zrezygnuja z nich dla paru uzytkownikow chcacych korzystac z sote? Pewnych rzeczy przeskoczyc sie nie da, a kwestia wylaczenia idiotycznej blokady w kodzie nie jest rzecza skomplikowana.
Odpowiedz

Ja się nie łączę przez proxy i co?? I tak linki przenoszą mnie do strony głównej :?
Odpowiedz

A skad masz konkretnie lacze? Ja mam ten plus ze serwer naszej sieci osiedlowej stoji u mnie w mieszkaniu wiec moglem przekonfigurowac squida zebym mogl przegladac sklep. Ogolnie problem lezy w prostej rzeczy, skrypt sklepu wymaga identyfikacji w naglowkach, ktore M.IN. przez proxy sa czyszczone dla zachowania anonimowosci, mozliwe ze uzywasz jakiegos innego oprogramowania ktore dziala na podobnej zasadzie (cos do maskowania IP np. albo nawet do rozbudowanego zabezpieczenia anty-advertowego jak "Ad Muncher").

Pozdrawiam wszystkich borykajacych sie z problemami tego 'cudownego' skryptu Wink
Odpowiedz

czy wiesz jak to mozna zmienic? dalby ktos rade naprawic ten skrypt?
Odpowiedz

Ja z zasady nie zajmuje sie edycja cudzych skryptow tylko pisze wlasne. Co zas sie tyczy samego SOTE to trzeba by pogrzebac w kodzie, do ktorego dostepu nie mam bo jakby nie patrzec - nie jestem na tyle naiwny by placic 1000zł za uzytkowanie czegos takiegoWink Naprawic sie to da napewno ... choc niestety nie z poziomu panelu administracyjnego a z poziomu kodu (co moze naruszac licencje...).
Odpowiedz