- Liczba postów:
- 145
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
agnes napisał(a):...dark soul..: ) napisał(a):i jedna z moich ulubionych piosenek pod bardzo wyjatkowym tytule "pierdolona era techno"... 8)
a nie chodzi Ci tu o piosenkę Analogsów :?
hmm..mysle...ze nie..jestem pewna ze ta ktora mam na plycie wykonuje Pidzamka;P
Emma napisał(a):moze jej chodzilo o "twoja generacje"
...majac cala dyskografie Pidzamy umiem odroznic "Twoja generacje"..od kazdej innej piosenki... w koncu slucham tego zespolu i nie wyobrazam sobie jak mozna pomylic z czyms ta piosenke

..tak wiec na 100% to "Twoja generacja" nie jest
..."szalenswto weszlo w nasze glowy bo...On jest spelnieniem niespelnionych wciaz marzen...
- Liczba postów:
- 52
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
...dark soul..: ) a jakie tekst ma ta piosenka?
Bo naprawdę nie wiem, którą piosenkę Pidżamki można tak nazwać
jestem Polakiem... nie kradnę samochodów i nie jestem pijakiem...
- Liczba postów:
- 631
- Liczba wątków:
- 23
- Reputacja:
-
0
ja tez nie mam pojecia o ktory kawalek PP moze chodzic .. zlukalam dyskografie i tam nie ma tego kawalka .....albo slepa jestem
cale zycie na debecie
- Liczba postów:
- 987
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
ale wy pierdolicie... aż sie niedobrze robi :?
- Liczba postów:
- 145
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
...a moze to po prostu piosenka innego zespolu w wykonaniu Pidzamki??.w kazdym razie jakims cudem znalazla sie wsrod piosenek Pidzamy na moim kompie..podsumowujac mozna by dac spokoj juz temu czy to ich piosenka czy nie...chyba ze ktos dalej chce prowadzic ta inteligentna klotnie :?
..."szalenswto weszlo w nasze glowy bo...On jest spelnieniem niespelnionych wciaz marzen...
- Liczba postów:
- 145
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
...hmmm a np...piosenka "laski z malymi cyckami"...nie ma jej na zadnej plycie...przynajmniej tak mi sie wydaje a istnieje i jest wykonywana przez Pidzame...
- Liczba postów:
- 481
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
Tomash napisał(a):...dark soul..:) napisał(a):...hmmm a np...piosenka "laski z malymi cyckami"...nie ma jej na zadnej plycie...przynajmniej tak mi sie wydaje a istnieje i jest wykonywana przez Pidzame...
To jest cover Brudnych Dzieci Sida akurat 
Dzieci Sida... ja piosenkę "lubię laski z małymi cyckami" znam z płyty Starzy Sida.
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
- Liczba postów:
- 975
- Liczba wątków:
- 31
- Reputacja:
-
0
qsiarz napisał(a):pierdolona era techno, znam to ciekawe ;] aczkolwiek wykonanie nie-pidzamowe, sciagnalem to chyba kazaa kiedystam, a twoja generacja to jest piosenka ktora odzwierciedla moje uczucia do dreso 
pierdolona era techno to jest analogsow misiu
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
- Liczba postów:
- 25
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Z repertuaru

Pidżamy najbardziej lubie "złodzieje zapalniczek" a im dalej, tym moim zdaniem gorzej... "Bułgarskie" całkowicie nie przypadło mi do gustu.... no ale mam nadzieje ze "stara pidżama" jeszcze powróci
co do Strachów... zupełnie nie w moim guscie
"... a my jesteśmy tu, jak kwiaty na śmietniku..."
- Liczba postów:
- 481
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
a ja muszę przyznać że - jakby nie patrzeć - Bułgarskie Centrum powiało nową świeżością zespołu. Rzeczywiście, starsze płyty są może i lepsze, ale miło stwierdzić, że po tylu latach zespół ma chęci i możliwości dalej tworzyć. No i fakt faktem każda kapela zmienia się trochę i rozwija w miarę upływu czasu, ale nie sądzę, żeby Pidżamie to w jakiś sposób zaszkodziło - nadaj przyjemnie się słucha a i teksty nie straciły jakoś wielce swojego "dawnego" przesłania. Teraz należy poczekać, aż zespół ukaże nam kolejne dokonania.
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.