Forum Rockmetalshop
Ksiażka która was naprawde poruszyła... - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (https://forum.metalhead.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Książki/literatura (https://forum.metalhead.pl/forum-ksi%C4%85%C5%BCki-literatura)
+--- Wątek: Ksiażka która was naprawde poruszyła... (/thread-ksia%C5%BCka-kt%C3%B3ra-was-naprawde-poruszy%C5%82a)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

Ksiażka która was naprawde poruszyła... - Hethell - 10-17-2004

Ksiązka ktora mnie naprawde rusza jest ''Skóra'' Kathe Koja.Jest nieżle pokrecona i shizofreniczna ale..czytałam ją 4 razy i nie mam dość..a to chyba o czymś świadczy...

Hethell

- kwiatuszek - 10-17-2004

Jest dużoo takich ksiązek, ale głównie poruszyła mnie ksiązka D. Terakowskiej "ONO"teraz zamierzam przeczytaj tez tej pisarki ksiazke pt:"Poczwarke"
Wszystkie książki o tematyce związanej z narkotykami(Cpun, Pamietnik narkomanki,Stokrotka, My dzieci z dworca Zoo) również mnie poruszyły....
Lubie czytać książki o zyciu i problemach innych...

- Kamael - 10-17-2004

Poruszyło mnie wiele książek, każda pewnie na inny sposób, ale chyba najbardziej "Los utracony" Imre Kertesza.

- Noi - 10-21-2004

Ptasiek i Al - te ksiazki moge czytac i czytac

- docxp - 10-21-2004

Ja ostatnio czytam Dostojewskiego "Wspomnienia z domu umarłych".

- gabrysia - 10-21-2004

mnie się bardzo podobała książka "My dzieci z dworca Zoo" i.........proszę się nie śmiać-Stowarzyszenie umarłych poetów. Dla mnie świetna książka. Gorąco polecam!!Smile

- duff_wife - 10-23-2004

Popieram! Mnie się ksiązka "My dzieci z dworca zoo...." baaaaaardzo spodobała jest też film ale niestety go nie widziałamSad Fajna też jest książka polskiej ai=utorki " Pamiętnik narkomanki" jak ktoś nie czytał to polecam........

- Prisca - 10-24-2004

Kamienie na Szaniec
Kod Leonarda Da Vinci
Kobiety nazistów

- Macias - 10-24-2004

A mi sie strasznie podoba 2 część nowej trylogi Sapkowskiego Boży Bojownicy. Pierwsza Narrenturm tez swietna, Takiego klimatu nie ma zadna inna książka Tongue

- aXe Rose - 10-25-2004

"Koniec Dzieciństwa" A.C.Clarke'a

- Valhalla - 10-25-2004

"Mechaniczna pomarańcza" Wink

- Miriam - 11-07-2004

Książki, które wywarły na mnie OGROMNE wrażenie to "Zbrodnia i kara" Dostojewskiego, a ostatnio "Ptasiek" W. Whartona. Arcydzieła.

- Emhyr - 11-07-2004

Stephen King - Mroczna Wieża
J.R.R. Tolkien - Władca pierścieni
Andrzej Sapkowski - Saga o Wiedzminie(nie mylić z opowiadaniami)

- delinsky - 11-18-2004

Malowany ptak-J. Kosińskiego
Leksykon samobójców- niestety nie pamietam autora

- stig - 11-29-2004

Miriam napisał(a):Książki, które wywarły na mnie OGROMNE wrażenie to "Zbrodnia i kara" Dostojewskiego

'Zbrodnia i kara' roxx Big Grin
'Rozmowy z katem' też na mnie wywarły duże wrażenie, niesamowicie ciekawy przepis jak stworzyć bezmyślnego faszystę Big Grin

Fajne są opisy życia w konserwatywnej miescinie, rygor a zarazem hipokryzja (np. do czego służyły dla pań parawany przy oknachWink ;
...jak od dziecka w Jurgenie (byłym Józefie) były budowane podwaliny nazizmu, tworzenie struktur NSDAP itd.
Nie zapomne chyba przekonania Jurgena o tym, że ojcem Jezusa byl nordycki blondyn, który przypadkiem zawędrował do Judei. Big Grin