Ksiażka która was naprawde poruszyła... -
Hethell - 10-17-2004
Ksiązka ktora mnie naprawde rusza jest ''Skóra'' Kathe Koja.Jest nieżle pokrecona i shizofreniczna ale..czytałam ją 4 razy i nie mam dość..a to chyba o czymś świadczy...
Hethell
-
kwiatuszek - 10-17-2004
Jest dużoo takich ksiązek, ale głównie poruszyła mnie ksiązka D. Terakowskiej "ONO"teraz zamierzam przeczytaj tez tej pisarki ksiazke pt:"Poczwarke"
Wszystkie książki o tematyce związanej z narkotykami(Cpun, Pamietnik narkomanki,Stokrotka, My dzieci z dworca Zoo) również mnie poruszyły....
Lubie czytać książki o zyciu i problemach innych...
-
Kamael - 10-17-2004
Poruszyło mnie wiele książek, każda pewnie na inny sposób, ale chyba najbardziej "Los utracony" Imre Kertesza.
-
Noi - 10-21-2004
Ptasiek i Al - te ksiazki moge czytac i czytac
-
docxp - 10-21-2004
Ja ostatnio czytam Dostojewskiego "Wspomnienia z domu umarłych".
-
gabrysia - 10-21-2004
mnie się bardzo podobała książka "My dzieci z dworca Zoo" i.........proszę się nie śmiać-Stowarzyszenie umarłych poetów. Dla mnie świetna książka. Gorąco polecam!!
-
duff_wife - 10-23-2004
Popieram! Mnie się ksiązka "My dzieci z dworca zoo...." baaaaaardzo spodobała jest też film ale niestety go nie widziałam

Fajna też jest książka polskiej ai=utorki " Pamiętnik narkomanki" jak ktoś nie czytał to polecam........
-
Prisca - 10-24-2004
Kamienie na Szaniec
Kod Leonarda Da Vinci
Kobiety nazistów
-
Macias - 10-24-2004
A mi sie strasznie podoba 2 część nowej trylogi Sapkowskiego Boży Bojownicy. Pierwsza Narrenturm tez swietna, Takiego klimatu nie ma zadna inna książka
-
aXe Rose - 10-25-2004
"Koniec Dzieciństwa" A.C.Clarke'a
-
Valhalla - 10-25-2004
"Mechaniczna pomarańcza"
-
Miriam - 11-07-2004
Książki, które wywarły na mnie OGROMNE wrażenie to "Zbrodnia i kara" Dostojewskiego, a ostatnio "Ptasiek" W. Whartona. Arcydzieła.
-
Emhyr - 11-07-2004
Stephen King - Mroczna Wieża
J.R.R. Tolkien - Władca pierścieni
Andrzej Sapkowski - Saga o Wiedzminie(nie mylić z opowiadaniami)
-
delinsky - 11-18-2004
Malowany ptak-J. Kosińskiego
Leksykon samobójców- niestety nie pamietam autora
-
stig - 11-29-2004
Miriam napisał(a):Książki, które wywarły na mnie OGROMNE wrażenie to "Zbrodnia i kara" Dostojewskiego
'Zbrodnia i kara' roxx
'Rozmowy z katem' też na mnie wywarły duże wrażenie, niesamowicie ciekawy przepis jak stworzyć bezmyślnego faszystę
Fajne są opisy życia w konserwatywnej miescinie, rygor a zarazem hipokryzja (np. do czego służyły dla pań parawany przy oknach

;
...jak od dziecka w Jurgenie (byłym Józefie) były budowane podwaliny nazizmu, tworzenie struktur NSDAP itd.
Nie zapomne chyba przekonania Jurgena o tym, że ojcem Jezusa byl nordycki blondyn, który przypadkiem zawędrował do Judei.