Forum Rockmetalshop
Ulubione gry cRPG - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: A teraz coś z zupełnie innej beczki... (https://forum.metalhead.pl/forum-a-teraz-co%C5%9B-z-zupe%C5%82nie-innej-beczki)
+--- Dział: Max offtopic (https://forum.metalhead.pl/forum-max-offtopic)
+--- Wątek: Ulubione gry cRPG (/thread-ulubione-gry-crpg)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

Ulubione gry cRPG - Windir - 10-04-2004

Piszcie jakie sa wasze ulubione gry cRPG a wiec moje ulubione to: Baldurs Gate 1,2 Icewind Dale 1,2 Neverwinter Nights , Gothic 1,2 Blades of Exile,Fallout 1,2

Re: Ulubione gry cRPG - MasterGrucha - 10-04-2004

Windir napisał(a):Piszcie jakie sa wasze ulubione gry cRPG a wiec moje ulubione to: Baldurs Gate 1,2 Icewind Dale 1,2 Neverwinter Nights , Gothic 1,2 Blades of Exile,Fallout 1,2

Zupełnie jak moje, tylko zamiast Blades of Exile dałbym Planescape Torment.

BTW. Był już gdzieś podobny temat na tym forum.

- Dżemik - 10-05-2004

Tamten temat byl o RPG a nie cRPGach..

Fallout 1 i 2 , Planescape, Ultima Online, Morrowind, Darklands i Eye Of Beholder..

Re: Ulubione gry cRPG - Dakini - 10-06-2004

Windir napisał(a):Piszcie jakie sa wasze ulubione gry cRPG a wiec moje ulubione to: Baldurs Gate 1,2 Icewind Dale 1,2 Neverwinter Nights , Gothic 1,2 Blades of Exile,Fallout 1,2

Tak wogóle witam, jestem tu nowa 8) A w związku z temat. U mnie króluje Gothic II, a dalej Świątynia pierwotnego zła (chyba bardziej za grafike niż fabułęSmile), Icewind Dale, Baldurs Gate.

- Druciak - 10-20-2004

Fallout 1 & 2 królują na mojej liście. Ten klimat... przygoda... broń... ech.... Zresztą Wrota Baldura 2 też niezła gierka. Torment też.... Rolleyes

- nicien - 10-31-2004

mój "namber łan" to Star Wars: KoTOr, a ostatnio Sacred Evil or Very Mad

- zdenka88 - 10-31-2004

a ja gram na bnet w w3

- Slayerd - 10-31-2004

Falloot, Fallout, Fallout!!!

A pozatym Morrowind, BG 1,2 i Diablo II (za Battle net Angry )

- Vlkodlak - 11-01-2004

jak dla mnie to od dawna króluje Torment. Za muzykę, za klimat, za chorą fabułę, w ogóle za świetną i niebanalną fabułę, za nietypowość. Jako jedyny z cRPG naprawdę bardzo mnie wciągnął.

BG też bardzo lubię, części I nie pamiętam, druga jakośmnie tak bardzo nie wciągnęła (za mało muzyki i klimatu, już lepiej było z dodatkiem - Tron Baala).
Poza tym Icewind Dale I i II .. uwielbiam plenery w nim, muzykę i zimowy klimat... no... i główne plusy właśnie za zimę i wspaniałą muzykę, bez której byłby n-tym rpgiem z mało rozwiniętą fabułą i linią questów itp itp itp Big Grin

Poza tym lubię Fallouta chociaż za dużo nie grałam, Diablo któe już bardziej podchodzi za hack'n'slash z elementami cRPG Smile. Ale jedyneczka miała klimacik oj miała.... dwójka też, ale już nie taki mocny.

W inne komputerowe erpegi nie grałam ze względów sprzętowych Surprised. Gdzie mi tam grać w Gothica 1, Morrowinda, Neverwinter.... ojojoj

- BOO - 11-01-2004

- BG 1 i 2
- Neverwinter (gram takze duzo przez net)
- Icewind Dale 1 i 2
- Gothic

I to chyba tyle Smile

- lightbringer - 11-03-2004

BG 1 i 2 oraz Icewind 1 i 2 Smile

- Mlody - 11-03-2004

Mnie jakoś cRPG nie leżą, chociaż gralem kiedyś w BG 1 ,2.Wole shootery takie jak "Call of DUty" "Call of Duty : United Offensive" , "Wolfstain" czy np: "Medal of Honor" . Lubie gry związane z tajmniczą Hitlerowską machiną wojenną. :]

- Calmwater - 11-05-2004

Moje to właśnie Baldur`s Gate i Neverwinter Nights,Fallout też jest fajny,ale jak dla mnie klimat kiepski Tongue

- Windir - 11-05-2004

Calmwater napisał(a):Moje to właśnie Baldur`s Gate i Neverwinter Nights,Fallout też jest fajny,ale jak dla mnie klimat kiepski Tongue
fallout ma klimat wrecz genialny piekny zajebisty ta gra to hit nad hitami 8)

- Calmwater - 12-08-2004

Na pewno może się klimat Fallouta podobać,ale ja tam wolę zamierzchłe czasy w świecie fantasy Smile Ostatnio jeszcze tłukę w coś zwanego Mu online-do zciągnięcia za darmo,posiada właściwości uzależniające Laughing