Jakich polskich zespołów Gotyckich słuchaćie ? -
Lukasz - 07-19-2004
Jakich słuchaćie polskich zespołów gothic metalowych ?
Ja lubie Radomski zespół Lilith
-
MARKY - 07-21-2004
wg. mnie najlepszy polski zespol grajacy gothic to ARTROSIS
najlepszy album tegoż to jak dla mnie "Pośród Kwiatów i Cieni" - po prostu rewelacja
-
Acrid - 07-21-2004
Skasowalem ankiete bo nijak ma sie do tematu,. zreszta temat z niej byl wiele razy walkowany.
Co do Polskiego gotyku,. nie slucham
-
Prisca - 07-24-2004
Artrosis ;]
A podobno Moonlight też jest niezłe ;]
- Arion - 08-11-2004
Za Moonlightem średnio przepadam, za to Artrosis lubię... Szczególnie albumy "Pośród Kwiatów i Cieni" i "Ukryty Wymiar". Jednak... Nie sądzicie, że grają nieco jednostajnie? Może tylko ja odnoszę takie wrażenie, ale wydaje mi się, że ich kawałki w dużej mierze (oczywiście w żadnym wypadku nie wszystkie) są do siebie podobne, a Medeah śpiewa dość jednostajnie... Bardzo mile widziałabym eksperymenty z głosem, śpiewem, bo głosik ma boski
-
Abhoth - 08-11-2004
Acrid: Zgodze sie z toba,ja tez nie slucham Gotyku (polskiego)
-
Prisca - 08-15-2004
Arion napisał(a):Za Moonlightem średnio przepadam, za to Artrosis lubię... Szczególnie albumy "Pośród Kwiatów i Cieni" i "Ukryty Wymiar". Jednak... Nie sądzicie, że grają nieco jednostajnie? Może tylko ja odnoszę takie wrażenie, ale wydaje mi się, że ich kawałki w dużej mierze (oczywiście w żadnym wypadku nie wszystkie) są do siebie podobne, a Medeah śpiewa dość jednostajnie... Bardzo mile widziałabym eksperymenty z głosem, śpiewem, bo głosik ma boski 
Z tą jednostajnością to się zgodzę, cały czas to samo. Na tą samą nutę. Z małymi wyjątkami.
-
Iskra - 08-19-2004
Również Artrosis.Ale z tą jednostajnością niestety musze się zgodzić. Większość piosenek jest do siebie bardzo podobnych.
Moonlighta nie znam, ale słyszałam, że świetny. Niedlugo być może dostanę ich płytki to się wypowiem ;P
-
Patyk - 08-20-2004
Z Polskiego gotyku to lubie pare kawalkow Artrosis, Closterkeller no i Sacriversum jest git.
-
Miriam - 08-20-2004
Z rocka gotyckiego Closterkeller; Sacriversum też niczego sobie ;]
-
Skippy - 08-20-2004
Z polskich zespołów to może trochę Artrosis i Naamah. Aczkolwiek ten drugi jest trochę lepszy =]
-
Miriam - 08-20-2004
Naamah - mam jedną płytę tego zespołu, mianowicie "U.L.T.I.M.Ę". Kiedy ostatnio jej słuchałam (a było to dość dawno) nie zrobiła na mnie większego wrażenia, była zbyt nowoczesna, aczkolwiek wokal niczego sobie ;] Chyba sobie odświeżę ten krążek.
-
Pimpuś - 08-21-2004
Gotyk hm....
zdarza mi się czasem posłuchać Lilith z Radomia ale nie często słucham gotyku wole coś mocniejszego
jednak od czasu do czasu jak mnie coś najdzie to słucham bo to fajnie można przy tym się zrelaksować
-
disposable_teen - 08-22-2004
Closterkeller,temu zespołowi do zarzucenia nie mam nic.
Artrosis,troche "puste" teksty,ale śliczny głos,dobry klimat i ładna muzyka,więc czasem też posłucham.
Moonlight,Lilith,kilka bardziej podziemnych i oczywiście Horrida,może nie do końca Goth,ale wg.mnie klimatem przebijają wsześniej wymienione.
Korzystając z okazji zapraszam na stronę Horridy:
http://www.horrida.strefa.pl
-
Miriam - 08-24-2004
Odświeżyłam sobie płytę Naamah i muszę przyznać, że nie jest źle; powiem więcej - "U.L.T.I.M.A" to naprawdę dobry album :] Płyta godna polecenia.