Arcana -
RagnaRock - 08-17-2005
zna ktos ten interesujący brzmieniowo-ambientowy zespolik tworzący ciekawą muzę ?? jeżeli tak to piszcie ... dla mnie po prostu brilliant
-
gRuchot - 08-17-2005
genialni
ponoc jak grali na Castle Party rok czy 2 lata temu to masa ludzi bluzgala ze to "jakieś-niewiadomo-co" i uciekała żeby ich nie słyszeć... co tylko potwierdza moją opinie że fajni ludzie na tej imprezie stanowią mniejszość
-
Pandora - 08-17-2005
Nie znam zbyt dobrze, ale to, co słyszalam mi sie podobało
-
-lilith- - 10-03-2005
Świetny zespół, właściwie to jeden z moich ulubionych. A co do tych niektórych ludzi z CP, to trochę tego nie rozumiem. gRuchot- pisałeś gdzieś, że jeździli tez po nich za to, że się nie da przy nich pogować. to mi się wydaje jeszcze głupsze, bo przecież na tym polega cały urok Arcany...
-
Vlkodlak - 10-05-2005
Dark Age of Reason, Le Serpent Rouge... Mniam. Na początku myślałam że to takie pro DCD. Ale potem stwierdziłam, że ma inny klimat, swój własny urok. Jeden z moich ulubionych zespołów. Na jesień szczególnie
-
The_hanged_man - 10-05-2005
Arcana Zaraz po Mortiis jest dla mnie ulubioną kapelą z pogranicza Ambientu następną taką kapelą jest Gothica.
Ktoś słyszał "Le Serpent Rouge" ? niestety to jedyna płytka ktorej nie znam.
-
Vlkodlak - 10-07-2005
a zobacz posta wyżej ^^
Według mnie bardzo fajna płytka. Taka w arabskich klimatach lekko. Momentami przypomina OST do Prince of Persia Sands of time, jeśli ktoś zna.
-
Gaga - 12-02-2005
Genialny zespol! Na prawde dziwię się tym ludziom z Castle Party... Co za ludzie... Mi się jeszcze z podobnych podoba Gothica i Dark Sanctuary :] Polecam
-
Vlkodlak - 12-04-2005
możecie się im dziwić, ale nie każdemu pasuje taka muzyka, ot co. Niektórzy idą się tam pobawić, poskakać a nie posiedzieć czy coś

sama nie wiem
-
-lilith- - 12-22-2005
Ej, a tak wlasciwie, to co to znaczy ¨Cantar De Procella¨i w jakim to jezyku??

Wie ktos moze, bo ostatnio strasznie mnie to meczy. Glypio troche, wiem, no ale sie zdarza
-
Dżemik - 12-22-2005
'Cantar' to po wlosku 'spiewac'.. Co oznacza reszta- nie mam pojecia.. Poszukaj jakiegos slownika lub translatora..
-
Monia - 12-24-2005
ja słuchałam tylko płytki "The last Embrace".
Nawet mi się podobało, ale teraz to już uciekłam z tego klimatu.
-
94ld3r - 10-04-2007
Omg Omg to piękna muza!!! Kwintesencja mroku i harmonii wtopiona w subtelny nostalgiczny klimat!
Kiedy po raz 1 wszedłem na ich stronę, wysłuchałem My Cold Sea odrazu wiedziałem co zajmie najzaszczytniejsze miejsce w mojej hierarchii utworów muzycznych. Obiecałem sobie, że ściągnę sobie dyskografię i tak też się stało

każdy kawałek jest niesamowity i przejmujący nacechowany mistyczną nieprzeniknioną mocą poruszającą nie tylko serce ale i duszę. Jeśli muzyka może być natchnieniem, to z pewnością Arcana nią jest!
Najlepszy album wg. mnie to: "Inner Pale Sun" z kultowym kawałekiem "My COld Sea" "Icons" aaah dużo tu pisać ; /
a tak btw. "Cantar De Procella" to pewnie coś po szwedzku