Koncert "Legendy Polskiego Punk Rocka" z XV MFT'05 -
Acrid - 08-15-2005
Koncert
âLegendy polskiego Punk Rockaâ z XV Międzynarodowego Festiwalu Teatralnego Malta 2005.
W związku z licznymi głosami zainteresowania koncertem
âLegendy polskiego Punk Rockaâ z Festiwalu Malta 2005, pragniemy poinformować, że powtórka całego koncertu w
TVP Kultura będzie miała miejsce
27.08.2005.(
Kult â godz. 20.30,
Armia â 22.50,
Brygada Kryzys â 00.15).
W tym dniu, na Państawa życzenie, powtórzymy film dokumentalny Pawła Konnaka â
Dezerter â nie ma zagrożeniaâ (godz. 17.05) oraz przedstawimy koncert grupy
Izrael (godz. 19.10) i występ
KSU na festiwalu Opole '89 (godz. 18.05).
Zapowiada sie niezle, szkoda tylko, ze moja kablowka nie ma w ofercie TVP Kultura (mogliby wyrzucic Romantice ;P), ale z tego co wiem lapie to na satelicie, wiec sie do kogos wkrece ;) Bo jest na co, najbardziej ciesze sie z Izraela i KSU z '89 ;) Nie mowiac juz o Malcie :)
-
Kamael - 08-19-2005
Fantastycznie, jak dobrze, że mam TVP Kultura. Szykuje się doskonały wieczór ;].
-
rootfl - 08-19-2005
Boshe na kablowce jest tyle posranych programów że aż łęp pęka np. romantica czy tv trwam ,a człowiek pożądnego koncerciwa nie moze obejrzeć bo jakaś Isaura leci. FUUUCCCKK
-
Kamael - 08-28-2005
Kurde, nie widziałem Izraela, KSU, ani dokumentu o Dezerterze... Tragedia, bo na koncertach pierwszych dwóch bardzo mi zależało (ciekawe czy jeszcze będę miał okazję, by zobaczyć występ Izraela ;/).
âLegendy polskiego Punk Rockaâ oglądałem... Przed każdą częścią koncertu dość długą rozmowę z jednym z wykonawców przeprowadzał Zbigniew Hołdys - pojawili się Robert Brylewski, Tomasz Budzyński (nie wiem tylko kto pojawił się przed koncertem Kultu - jakoś nie zdążyłem). Paru ciekawych rzeczy można było się dowiedzieć.
Kult widziałem już poprzednim razem (jakiś czas temu na TVP2), wrażeniami podzieliłem się w temacie o zespole... Krótko mówiąc - koncert świetny (przynajmniej moim zdaniem).
Armia - nie wiem, ja znam z twórczości tego zespołu bardzo mało, ale mówiąc szczerze nigdy mnie nie ciągnęło, by poznać więcej. Tak więc oglądałem ten koncert z pewną obojętnością, ale przyznać muszę, że wypadli dobrze.
Brygada Kryzys - Ha! Zawsze mnie miażdżyli i miażdżyć będą ;]. Brylewski, Lipiński i spółka dali moim zdaniem najlepszy z całej trójki koncert. W ogóle oni dwaj, to chyba najważniejsze osoby naszej sceny punkowej (czy też reggae) w latach 80. Kto więc ich występu nie widział powinien żałować ;P.
-
XdkyX - 08-28-2005
a jak ktos mial planete to wczoraj o 20:45 byl 2 godzinny dokument o Ramones'ach.... fajny byl
-
Acrid - 09-01-2005
Kamael napisał(a):Kurde, nie widziałem Izraela, KSU, ani dokumentu o Dezerterze... Tragedia, bo na koncertach pierwszych dwóch bardzo mi zależało (ciekawe czy jeszcze będę miał okazję, by zobaczyć występ Izraela ;/).
A ja mam to na VHSie ;) Przynajmniej tak mi sie wydaje, jezeli dobrze pojdzie to zrobie RIPa, ale moze byc ciezko ;)
-
Kamael - 09-01-2005
Jakby co, to pamiętaj o mnie ; ) ;D. Na tym Izraelu najbardziej mi zależy... Nie wiem, może przekopię kilka for i coś sam znajdę.