Forum Rockmetalshop
Andrzej Pilipiuk i jego bimbrownik - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (https://forum.metalhead.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Książki/literatura (https://forum.metalhead.pl/forum-ksi%C4%85%C5%BCki-literatura)
+--- Wątek: Andrzej Pilipiuk i jego bimbrownik (/thread-andrzej-pilipiuk-i-jego-bimbrownik)

Strony: 1 2

Andrzej Pilipiuk i jego bimbrownik - fethora - 01-18-2005

xxx

- Enepsigos - 01-18-2005

Nie ma to jak Kuba i jego bimber Laughing !! A tak serio - pióro Pilipiuka jest naprawdę super, do tego niespotykany humor... No i sama postać Kubusia po prostu MUSI budzić sympatię. Big Grin Big Grin

- Slayerd - 01-19-2005

Ksiązki o Jakubie są genialne. Pokazują piękne komunistyczne czasy i orginalne postacie.

"Polubilim Vódke pić,
bez pałlitra nie wchadzić" Angry

Jakub :) - fethora - 01-19-2005

xxx

- Anonymous - 01-20-2005

kubuś fajnie straszy dresów <lol>, ogólnie opowieści są świetne, bardzo rozbawiają :p

- GACEK - 01-20-2005

Mój kumpel strasznie ubóstwia książki z Jakubem Smile ... może i ja sie przekonam? Surprised

- Anonymous - 01-20-2005

Bierz się za nie czym prędzej Smile STRASZNIE WCIĄGAJĄ :p

- Zanthia - 01-21-2005

Polecam zwłaszcza opowiadanie "Kocioł" zawarte pod koniec jednej z Książek o Jakubie . Jak dla mnie mistrzostwo =D !

Pan Pilipiuk pisze w tak intrygujący sposób , że każdą książkę czytam dwa razy - najpierw połykam w jeden dzień , a potem delektuje się każdym słowem przez trzy dni conajmniej ;P nie wiem na czym to polega XD

- Prisca - 01-27-2005

Andrzej Pilipiuk jest autorem, którego każdy szanujący się fan fantastyki powinien czytać.

Z jego opowiadań o Jakubie W. nie tylko można się śmiać, ale wyciagać wnioski. Jest to świetna parodia naszego społeczeństwa, mentalności Polaków, ich wad i zalet, przyzwyczajeń i przesądów.

A sam autor, bardzo przyjemny - pojawia się na każdym konwencie i rozmawia z każdym kto wyraża takową chęć. Ciekawa osobowość i wspaniały hcarakter - czego trzeba więcej ?

- MasterGrucha - 02-07-2005

Książki z Jakubem Wędrowyczem w akcji są świetne, dają człowiekowi godziny świetnej zabawy.

heh... i Semen stary komunista też jest zajebisty :]

- Saul Hudson - 03-02-2005

Kocham Kubę Wędrowycza Smile On jest genialny Smile Nie ma to jak "jagodzianka na kościach" ( denaturat) Smile

- Morte - 03-02-2005

Heh... Jakub rządzi ... ale najfajniej egzorcyzmował punka Laughing Laughing Laughing

- Druciak - 04-18-2005

Nie ma to jak pożyczać książki od kumpla. Czytam Jakuba. W dodatku mój imiennik! ha! bimber pychotka! mniam! mniam! Książki napisane świetnie i szybko (za szybko! :? ) się je czyta.

- Beast King - 05-06-2005

Wędrowycz nie ma sobie równych, ale Piilipuk napisal też inne fajne teksty ("Kuzynki" i "Księżniczka") Jedyne co mi się w jego twórczości nie podoba, to mądrzenie się na każdym kroku. Co prawda dzięki temu wiem co to jest tetraheksanol, ale od nauki to ja mam szkołę. Smile

- Vlkodlak - 05-06-2005

Jak ja go lubię określać "Kubuś Bimbrowniczek" ...Smile
Sama idea fajna. Miło się czyta i jest zabawnie. Kupa śmichu. Ale na dłuższą metę forma opowiadań jest męcząca (ja akurat pożyczyłam i przeczytałam pod rząd 3 tomy i potem 4ty). Bo opowiadanie to krótka gra wstępna, szybkie szczytowanie i jeszcze szybszy koniec Laughing
Mógłby się wysilić i napisać powieść.