Forum Rockmetalshop
A zaczęło się... - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Dział Ogólnomuzyczny (https://forum.metalhead.pl/forum-dzia%C5%82-og%C3%B3lnomuzyczny)
+--- Wątek: A zaczęło się... (/thread-a-zacz%C4%99%C5%82o-si%C4%99)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

- velvetova - 03-04-2005

ja zaczynalam od Red Hot Chili Peppers...z reszta jestem ich wielka fanka do dzisiaj...potem doszli Gunsi Velveci...nigdy nie przepadalam za Iron MAiden lub Metallica...jakos nie podchodzi mi ich tworczosc...

- Tuomasss - 03-04-2005

A zaczęło się od Queen, w wieku sześciu lat byłem mega fanem Mercury'ego i społki. Rodzinka musiała mieć ubaw widząc takiego brzdąca skaczącego po mieszkaniu i wydzierającego się po swojemu Radio Gaga, albo Innuendo Big Grin Big Grin . Potem była Meta, Apocalyptica, RHCP, ManOwaR, Sweet Noise, Iron Maiden... I dalej to już poszło z górki, dziś ciężko wymienić wszystkie kapele których słucham Big Grin

- White Rabbit - 03-05-2005

Podstawówka: stare piosenki Budki Suflera(oł jeee...), TSA, Rammstein, Queen, Slade, KISS a moimi ulubionymi piosenkami były " I'm immortal"(wiadomo z jakiego filmu Smile) oraz "Whiskey in the jar" B-)
Gim: Soundgarden, Guano apes, Scorpions, Paradise Lost, SOAD, Nirvana, The White Strpie, Hammerfall, Sweet Noise oraz ....... EVANESCENCE!
A teraz zaglebiam sie w Behemocie, Darkthrone, Bathory i wielu innych zespolach grajacych piekna muzyke Wink
Wolę dorosnąć do pewnych rzeczy niz udawac tru znawce ..... Embarrassed

- KubusPuchatek - 04-15-2005

ahh... początki zawsze są piękne ... zaczynalem od bluesika Smile czyli Chuck Berry , Robert Johnson itp. potem metal black, death i rózne jego odmiany , ale niebardzo przypadlo mi to do gustu wiec zwrocilem sie w spokojniejsze klimaty rocku i hard rocku ... tam zaczela sie moja wieloletnia milosc do Led Zeppelin Tongue ale oczywiscie byly kapele takie jak Iron Butterfly , Deep Pirple , Pink FLoyd , The Yardbirds , Cream , The Who , Bad Company , The Doors itp. i tak pokochalem cala ta muzyke Smile

- Lokaty ;-) - 04-15-2005

U mnie pierwszy zaczęło się od Him-u i tych spokojniejszych Laughing kawałków Metallicy...SŁuchał tego mój kuzyn jak byłem u nich na wakacjach...A później nabarło to ogromnego rozpędu-Apokallyptica Sweet Nosie Dżem Cradle of Filth Iron Maiden Kat w wiele wiele innych zarówno tych cięższych jak i nie Laughing Laughing Laughing

- Tomash - 04-15-2005

KubusPuchatek napisał(a):zaczynalem od bluesika Smile czyli Chuck Berry , Robert Johnson itp.

Chuck Berry rulezzz Big Grin a Johnson jednak troche smęci, ale to pierwszy muzyk oskarżany o "diabelskie" sympatie, więc wstyd nie znać Big Grin

- antychrist - 04-15-2005

ja zacząłem słuchać w wieku 9 lat pierwszy zespół który usłyszałem to OBITUARY-slowly we rot, a pózniej to deicide, cannibal corpse, betrayer, gorefest,grave,morbid angel itp itc. A obecnie teraz słucham dream theater, liquid tension experiment,king crimson, arch enemy itd....................

- whatsername - 04-15-2005

Ja zaczynałam od Nirvany Big Grin do dziś ich lubię (mam wszystkie płyty), RHCP, Queen..... Potem zaczęła się miłość do Green Day'a , która trwa do dziś .... Laughing

- hEx - 04-16-2005

_Dark_ napisał(a):Od Linkin Park, a jakże Smile

heh... Rolleyes

- Kiss - 04-16-2005

najpierw było jajko............. a ja zaczełem od KISS i moja fascynacja tą megakapela trwa az do dziasiaj!!!!!!!!!!!!!!później offspring,sum 41,good charlotte,black sabbath,ac/dc,behemoth............. 8)

- KubusPuchatek - 04-19-2005

Chuck Berry roxx Smile to wiadomo ale Johnson tez jest zajebisty Smile lubie te klimaty Smile

- Arcos - 04-19-2005

Hmm ja zaczołem od Gunsów teraz to tyle kapel słucham że trudno wymieniać Big Grin :!:

- Mariusz P. - 04-22-2005

Ja zacząłem od Metalliki,in flames...teraz słucham
podobnych klimatów,ale nie pogardzę innymi rodzajami
ostrej muzy bo muzycznie to dalej jestem NIEMOWLAKIEM.... Smile (no może bobasem)

- Erhayz - 04-24-2005

Zacząłem od AC/DC, jeszcze będąc brzdącem. Moi dużo starsi bracia tego słuchali i w prostej linii przeszło to na mnie. Później Metallica, Sepultura, Dżem, Jimi Hendrix, Guns N' Roses, Black Label Society.

Hmmm - [ majin_vejita ] - 05-21-2005

Zaczelo sie kiedy mialem szec latek - pierwszym zespolem byl Queen, do ktorego nadal mam ogromny szacunek. Potem przyszedl czas na Old School Rap [ beastie boys ] a z biegiem czasu zagoscila u mnie oslawiona Metka [ zaczynalem od Kill'em All ]. Przez moj twardy dysk przewijaly sie rozne zespoly ale teraz slucham glownie punka, rocka i hardcoru [ Offspring, Bad religion, Pennywise, Sex pistols, Rise against, Queen, A fire inside ] ...