Forum Rockmetalshop
Jakich polskich zespołów Gotyckich słuchaćie ? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Gothic/Darkwave/Coldwave/Industrial (https://forum.metalhead.pl/forum-gothic-darkwave-coldwave-industrial)
+--- Wątek: Jakich polskich zespołów Gotyckich słuchaćie ? (/thread-jakich-polskich-zespo%C5%82%C3%B3w-gotyckich-s%C5%82ucha%C4%87ie)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

- Pandora - 10-13-2005

Doll napisał(a):ok. mam w nosie czy zespoły które wymienię będą odpowiadać kategorii- gotyk,po prostu wymienię:
Closterkeller-chyba z sentymentu...
Artrosis-jest tam coś miłego...Magda ma pazur i to mi się podoba a nie jakieś tam pitu pitu...ale zgadzam się z monotonią...
Lacrimosa-pięknę dzwięki i taki naturalny głos kobiecy i zdecydowany męski
Devil Doll-KLIMAT PRZEDNI :!: Niesamowita formacja 8)
XIII Stoleti-jestem z Cieszyna więc Czechy są mi bliskie Big Grin
Rammstein-Till...dawka fajnej muzyki z czadem i klimatem
Therion-był pierwszy...wiecie to jak z facetem...zawsze zostaje w głowie...
i co by tu jeszcze...to te podstawowe...o innych może kiedyś jeszcze napiszę Surprised

Hmm.. tak... polskie zespoły.
Czytanie ze zrozumieniem.

cLostERkElLer!!!rruuullleezz!!! - yuri_san - 04-24-2006

Closterkeller naprawde swietny zespół , jak ich słucham to mam wrażenie ze przenosze sie w inny swiat...wypas!!!!! Laughing Big Grin[/img]

- AEnema - 04-25-2006

metal up your ass napisał(a):raczej polskiego nie słucham Big Grin
wole Opeth

a tak btw chciałem zaprosić na stronkę mojego nowopowstałego zespołu
www.sigma.metal.pl

może ma on coś w sobie z gotyku Tongue

Opeth nie gra gotyku

u mnie: Artrosis i Closterkeller oraz Lilith
ale ogólnie rzecz biorąc to opolskiego gotyku raczej nie słucham tak często aniżeli zagranicznego

- Amy - 04-27-2006

Closterkeller i Artrosis Smile

- Wars - 04-27-2006

Artrosis Laughing Chujowo robić coś takiego na poważnie. Te teksty.. po prostu niekontrolowany brecht Laughing

- Lech - 04-27-2006

Nie sluchalem nigdy ale domyslam sie ze nie jest im obce spiewanie o mroku z dupy, rozach, ksiezycach i innych rownie mhrocznych pierdach.

- Wars - 04-27-2006

Lech napisał(a):Nie sluchalem nigdy ale domyslam sie ze nie jest im obce spiewanie o mroku z dupy, rozach, ksiezycach i innych rownie mhrocznych pierdach.
O to to, b. trafne podsumowanie, w zeszłym roku grali na orkiestrze w Poznaniu Big Grin tłum 14-sto letnich gotek pod sceną wzdychajacych do tych pedzi, a za nimi jeszcze wiekszy tłum ludzi zwijajacych sie ze smiechu Laughing

- Balthor - 04-27-2006

ja sie wykarze zanikajaca w tych czasach tolerancja i powiem... co kto lubi i gówno wam do tego... eh znowu zaczyna sie akcja... jakiś temat, wszystko normalnie luzik, znajdzie sie jakis trv łarior pierdolnie posta, jakiś fallower mroku podchwyci i zaczyna sie jezdzenie po ludziach/zespolach... dorosnijcie?

- Lech - 04-27-2006

Ssij berło? Angry

- Wars - 04-27-2006

Balthor napisał(a):ja sie wykarze zanikajaca w tych czasach tolerancja i powiem... co kto lubi i gówno wam do tego... eh znowu zaczyna sie akcja... jakiś temat, wszystko normalnie luzik, znajdzie sie jakis trv łarior pierdolnie posta, jakiś fallower mroku podchwyci i zaczyna sie jezdzenie po ludziach/zespolach... dorosnijcie?
ROTFL.
Wyrazam tylko swoje zdanie o tym zespole, który wg mnie jest: 1)denny; 2)żałosny; 3)spedalony. A jesli Ty- jako facet, bronisz gejków z Artrosis, to i Twoja orientacja jest bardzo niepewna Angry

- Balthor - 04-27-2006

1) czytaj ze zrozumieniem, nigdzie nie napisalem ze bronie
2) nie bede znizal sie do poziomu waszych rozmow..
3) jednak zdecydowanie lepiej tu nic nie pisac, banda oszolomow z garstka wartosciowych ludzi.. nie ma to jak polskie forum Rolleyes

- Lech - 04-27-2006

ad. 1 nie chce mi sie komentowac
ad. 2 aby osiagnac ten poziom wypowiedzi musialbys sie jeszcze wiele nauczyc, o znizaniu nie ma mowy
ad. 3 zgadzam sie w stu procentach, oszolomie(zaliczam Cie oczywiscie do tych pierwszych wnioskujac z powyzszych wypocin) Angry

- Ymir - 04-27-2006

warsadal napisał(a):A jesli Ty- jako facet, bronisz gejków z Artrosis, to i Twoja orientacja jest bardzo niepewna Angry
i właśnie min. z powodu tego typu tekstów dałem sobie spokój z tym forum

- Wars - 04-27-2006

Ymir napisał(a):
warsadal napisał(a):A jesli Ty- jako facet, bronisz gejków z Artrosis, to i Twoja orientacja jest bardzo niepewna Angry
i właśnie min. z powodu tego typu tekstów dałem sobie spokój z tym forum
Heh, to b. gotyckie tak brac wszystko na serio. Pragne zauwazyc, że zdanie, które byłeś łaskaw zacytować, było żartem i wydawało mi się, że to widać. Cóż, przeliczyłem się.

Re: Jakich polskich zespołów Gotyckich słuchaćie ? - AEnema - 04-29-2006

Lukasz napisał(a):Jakich słuchaćie polskich zespołów gothic metalowych ?
Ja lubie Radomski zespół Lilith

gotyk nie jest podgatunkiem metalu!