Forum Rockmetalshop
Reise Reise czyli nowy Ramsztajn - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Gothic/Darkwave/Coldwave/Industrial (https://forum.metalhead.pl/forum-gothic-darkwave-coldwave-industrial)
+--- Wątek: Reise Reise czyli nowy Ramsztajn (/thread-reise-reise-czyli-nowy-ramsztajn)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

- ReTuRn - 05-07-2005

Mnie Sehnsucht odrzuca za duza iloscia elektorniki wlasnie...

TEksty wszystkie sobie tlumacze we wsanym zakresie, najczesciej ze sluchu Smile Jest to kolejny powod, dla ktorego lubie ten zespolik- rpzumiem, oczym spiewaja, w przeciwienstwoe do tworcow anglojezycznych...

- Pandora - 05-07-2005

ReTuRn napisał(a):Mnie Sehnsucht odrzuca za duza iloscia elektorniki wlasnie...

A mnie to w niej właśnie najbardziej przyciąga Smile

Teksty maja po prostu świetne, też tłumaczę sobie ze słuchu Smile

- Linndemannka - 05-21-2005

Mi się podobają wszystkie twórczości Rammsteina. Mają ten swój taki specyficzny klimat no i są super! Co do płyty 'Reise Reise' bardzo mi się podoba. Jest taka inna niż pozostałe a piosenkę 'Ohne dich' polecam na doła. Pomaga! Wiem bo próbowałam xD

- Pandora - 05-21-2005

Linndemannka napisał(a):piosenkę 'Ohne dich' polecam na doła. Pomaga! Wiem bo próbowałam xD

Cóż... u mnie prędzej wywołuje doła niż pomaga...

- Linndemannka - 05-22-2005

Co cóż u każdego 'Ohne dich' wywołuje cos innego Big Grin

- ReTuRn - 05-22-2005

Tak, czy siak- bardzo ladna to piosenka, a przy tym prosto ja zagrac Smile

- hier_kommt_die_sonne - 05-22-2005

ReTuRn napisał(a):Tak, czy siak- bardzo ladna to piosenka
Muszę przyznać rację Smile

- Pandora - 05-22-2005

Nie można się niezgodzić Big Grin

- Linndemannka - 05-24-2005

Ogółem na płytce 'Reise Reise' mają fajne piosenki. Na przykład takie 'Mein Teil' Super piosenka jak i teledysk Smile

- ReTuRn - 05-25-2005

Zasadnicza wada to jednakze malo 'ostrych' kawalkow... No i ulozenie piosenek tez jest nie najlepsze (Mein Teil lepeij gdzies w srodku, gdzie brakuje takich niszczacych dzwiekow, "Ohne Dich" nie przy "Amour"- dwa balladowe kawalki jedne, za drugim...)

- Linndemannka - 05-25-2005

Tu się zgodzę. Mogłoby byc więcej mocniejszych utworków, ale nie wybrzydzajmy xD Chłopcy mogli zrobić coś gorszego xD Cieszmy się z tego co mamy xDDDD

I jeszcze jedna sprawa. Wiem że się czepiam szczegółów ale prosze o zmienienie nazwy w temacie z 'Ramsztajn' na 'Rammstein' xD Ale jestem czepialska xD

- neo_vir - 05-25-2005

Nie wiem ... jak dawniej lubilem Rammstein'a ... takl teraz oodrzuca mnie ... jakos za duzo go w TV Tongue

- ReTuRn - 05-25-2005

Przestali byc 'True'...

- Linndemannka - 06-05-2005

Jak dla mnie oni zawsze byli najlepsi. Jesienią ma wyjść ich nowy album na którym będą mocniejsze kawałki niż 'Mein Teil' Nie moge sie doczekać Big Grin
a później robią sobie roczne wakacje xD

- ReTuRn - 06-05-2005

NA www.rammstein.pl da sie przeczytac, ze beda tam zdecydowanie agresywniejsze kawalki, ktore nie pasowaly do atmosferki "Reise, reise". Ponadto plyta ma w jakis sposob nawiazywac do RR. Mam nadzieje, ze nie zawioda naszych oczekiwan... Big Grin