-
Alackair - 07-02-2005
osobiście uważam, że polska twórczość gotycka jest pełna niedoskonałości. i jakoś za nią nie przepadam. jednak zdecydowanie Moonlight ma najlepsze gotyckie teksty.
-
mind.in.a.box - 07-02-2005
Ciulajt? I dobre teksty? Rotfl.
-
Ymir - 07-03-2005
A co powiecie na taki tekst, wg. mnie bardzo drammatyczny a jednocześnie "literacki". Tylko trochę za romantyczny.
"Wiem!
Mój ogród zniknie
Wszystko zacznie się od nowa
Z żalu nie dotkniętego
Cisza spływa we łzach
Ogarnięta jej krzykiem
Wracam w przeszłość ,a tam
W samotności dryfuję
Coraz rzadziej wieje wiatr..."
(Fragment utworu "Posród kwiatów i cieni", Artrosis)
-
Aeroth - 07-03-2005
Moonlight/Artrosis/Klozet/Delight wszystko to samo
-
Tomash - 07-03-2005
Ostatnie 2 płyty minlajta nie są nawet złe, ale to raczej zwykły, mocniejszy rock a nie żaden gotyk(sami muzycy tak mówią), Delight to bardziej metalowe granie, takie dla mrrrrrocznych 15-latek w sam raz, a Closterkeller dawniej był niezły, ale teraz... "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść..." Artrosis nie znam prawie wcale to się nie wypowiadam
-
Kobi - 08-10-2005
Nie będę oryginalny...
Moonlight. Chyba jedyny polski gotycki zespół którego słucham. Chociaż już otwiera mi się strona zespołu Artrosis.
-
WITCH_MIND - 08-10-2005
Moonlight,Artrosis, Via Mistica,Desdemona,Closterkeller,Sacriversum,Batalion D'amour, Darzamat, Delight, kolejność przypadkowa
-
mind.in.a.box - 08-10-2005
O, fuj!
[nie mogłam się powstrzymać, sorry.]
-
gRuchot - 08-11-2005
Artrosis (oklaski na stojąco!)
Co do Delighta... jak dla mnie te hjewimetalowe riffy sa o wiele zbyt wieśniackie, a głos wokalistki zbyt... nieklimatyczny żeby sie podobało. Lubie tylko ich cover Georga Michaela "nie-pamietam-jaki-to-był-tytuł", ale to chyba tylko dlatego że lubie przeróbki wieśniactw
[edit: lol! nie zauwazylem "POLSKICH" w temacie

]
-
Ymir - 08-11-2005
ToT, LE i LP to nie polskie zespoły...
Ale ważne, że dobre- dobry gust masz
-
gRuchot - 08-11-2005
Ymir napisał(a):ToT, LE i LP to nie polskie zespoły...
Ale ważne, że dobre- dobry gust masz 
ych wim, nie przeczytalem dobrze tematu

juz sie poprawilem.
(jak ktos nie zdażył przeczytać - było tam Theatre of tragedy, Leaves Eyes i Lacrimas Profundere)
-
-lilith- - 10-11-2005
O ja się tu jeszcze chyba nie wypowiadałam
Więc ogólnie co do polskiego gotyku- jakoś niezbyt mi podchodzi. To znaczy czasem lubię sobie czegośtam posłuchać, ale o wieeele bardziej wolę zagraniczne zespoły. Jakiś taki gust dziwny mam

(O i zeby nie było- nie chodzi mi o teksty, bo teksty lubię rozumieć, a przeciez polskie zespoły tez czasem po angielsku śpiewają. Chociaż fakt, że jak się czasem jakiś "fajny" tekst trafi, to aż przykro słuchać, jak piosenkę psuje...)
-
Dance Of Death - 10-12-2005
Moonlight, Artrosis, Via Mistica, Closterkeller.
-
metal up your ass - 10-12-2005
raczej polskiego nie słucham

wole Opeth
a tak btw chciałem zaprosić na stronkę mojego nowopowstałego zespołu
www.sigma.metal.pl
może ma on coś w sobie z gotyku
-
Doll - 10-13-2005
ok. mam w nosie czy zespoły które wymienię będą odpowiadać kategorii- gotyk,po prostu wymienię:
Closterkeller-chyba z sentymentu...
Artrosis-jest tam coś miłego...Magda ma pazur i to mi się podoba a nie jakieś tam pitu pitu...ale zgadzam się z monotonią...
Lacrimosa-pięknę dzwięki i taki naturalny głos kobiecy i zdecydowany męski
Devil Doll-KLIMAT PRZEDNI :!: Niesamowita formacja 8)
XIII Stoleti-jestem z Cieszyna więc Czechy są mi bliskie
Rammstein-Till...dawka fajnej muzyki z czadem i klimatem
Therion-był pierwszy...wiecie to jak z facetem...zawsze zostaje w głowie...
i co by tu jeszcze...to te podstawowe...o innych może kiedyś jeszcze napiszę