-
Scully - 03-03-2006
Kamael napisał(a):Ryhtyk napisał(a):Nie wiem czy ktoś o tym pisał ale
"Imagine" w wykonaniu Lennona czy APC, IMO lepszy cover.
Zgadzam się, choć pewnie wielu za takie stwierdzenie byłoby w stanie nas zlinczować.
Ja linczuję. Przesłuchałam z ciekawości, choć na codzień nie tykam się podobnej muzyki. Przy tym smętnym zawodzeniu niestety John Lennon miażdży system i otwiera bramy piekieł. Cover IMO fatalny. Omal nie wyłączyłam przed końcem.
-
Kamael - 03-03-2006
Nie wiem co niby miażdży i jakie bramy otwiera, bo ja przełączam już po kilku sekundach nie mogąc wytrzymać. Żadne z tego wykonanie wszechczasów - zupełnie do mnie nie trafia ;/. Cover jest o wiele lepszy i swego zdania nie zmienię.
-
Miriam - 03-03-2006
Mnie ten cover APC bardzo przypadł do gustu, i przyznam, że bardziej od oryginału. Oczywiście szanuję dokonania Lennona i to co z The Beatles zrobił dla muzyki, ale według mnie "Imagine" w wykonaniu APC jest po prostu lepsze. Warto też podkreślić, że APC podjęli duże ryzyko nagrywając swoją wersję "Imagine". To wymagało odwagi. Moim zdaniem wyszli z tego obronną ręką.
-
balzac - 03-03-2006
The Stooges - Down on the street w wykonaniu RATM (chyba na płytce Renegades) - przede wszystkim lepiej brzmi, oryginał jest stary i kultowy ale cover jest very good
Fajna płytka z coverami to "A tribute to Kryzys cz1" a niedługo wychodzi druga część składanki. Początki polskiego punka czyli Kryzys, w nowych wykonaniach. Fajnie się słucha ale i tak wole oryginały ..bo to Brylewski, Kryzys tamte czasy
Goya - smells like teen spirit... ta babka ma fajny głos to po primo, po za tym pokazali całkiem coś nowego w tej piosence. Generalnie nieźle im to wyszło.
-
Tomash - 03-03-2006
Wersja APC, jest nudna, to właśnie przy niej usypiam. U Lennona jest przynajmniej ładny fortpian.
-
de7th - 03-07-2006
balzac napisał(a):Goya - smells like teen spirit... ta babka ma fajny głos to po primo, po za tym pokazali całkiem coś nowego w tej piosence. Generalnie nieźle im to wyszło.
Nie lubię Goya... Poza tym ta piosenka była już kowerowana tyle razy przez zajebiście różnych wykonawców, że już się bełtać chce.
Cytat:Mnie ten cover APC bardzo przypadł do gustu, i przyznam, że bardziej od oryginału. Oczywiście szanuję dokonania Lennona i to co z The Beatles zrobił dla muzyki, ale według mnie "Imagine" w wykonaniu APC jest po prostu lepsze. Warto też podkreślić, że APC podjęli duże ryzyko nagrywając swoją wersję "Imagine". To wymagało odwagi. Moim zdaniem wyszli z tego obronną ręką.
Ujdzie, tym bardziej że Lennona i w ogóle Beatlesów nie cierpię.
-
MaFFej - 03-07-2006
de7th napisał(a):balzac napisał(a):Goya - smells like teen spirit...
Nie lubię Goya... Poza tym ta piosenka była już kowerowana tyle razy przez zajebiście różnych wykonawców...
Wierd al Yankovic. To raczej swobodny 'cover'

ale jakże świetny

. Jedyny numer Nirvany jaki lubię pod warunkiem, że jest w tym właśnie wykonaniu

. No i do tego klip. Hahaha!
-
balzac - 06-10-2006

Pink Freud - Come As You Are
Świetne to, właściwie z oryginału to usłyszałem tam refren tylko

, ale to w końcu na yassowo zrobione jest. Świetne to jest.

Miłość & Lester Bowie - Venus In Furs (The Velvet Underground)
Również na yassowo zrobione. Muzycznie świetnie wypadło, oczywiście w oryginale brudne brzmienie gitary Reeda jest jeszcze bardziej świetne, ale tutaj to całkiem inaczej pokazano. Pera Oltera + klawisze Możdzera + wokal i bas Tymona + saksofon Trzaski i Maćka Sikały + Lester Bowie z tym co tam ma

. Moze wokalnie Tymon świetny nie był, więc tylko takie zastrzeżnie mam. Cover polecam, oryginał też polecam

.
-
KISIEL - 06-14-2006
Jak dla mnie robienie coverów Iron Maiden kompletnie nie ma sensu, bo nie da się ich przebić. Ile kapel próbowało nagrać "ciekawiej" np. The Trooper? Dużo. I żadnej się na dobre nie udało przecbić oryginał... A wersja Hollowed [...] wg. "credek" jest zbędna - zaorać!!!
-
Vomitor - 06-15-2006
KISIEL napisał(a):Jak dla mnie robienie coverów Iron Maiden kompletnie nie ma sensu, bo nie da się ich przebić.
Dwa słowa - Arch Enemy, a przepraszam trzy - pierdolisz.
-
Ghost_82 - 06-15-2006
Tak prawde mówiąć, to rzadko spotyka sie cover, który by przebijał oryginał.
-
RamzeS - 06-15-2006
Wcale nie tak znowu rzadko.Wystarczy przejrzeć ten topic
-
Ghost_82 - 06-15-2006
No cóż, to już kwestia gustu

Bo jak na mój gust, to jest rzadkość
-
Acrid - 06-22-2007
Musze odswiezyc. Widzial ktos reklame Tymbarka i ten okropny cover Ever Fallen In Love? BLE! Po stokroc,
BLE!
[youtube]http://youtube.com/watch?v=jRE79bxfMtY[/youtube]
ach!
-
XdkyX - 06-22-2007
billy talent niezle to przerobil