-
statekx - 06-07-2006
Otoz to...otoz to...
-
Vepar - 06-07-2006
IN MEMORY OF QUORTHON
1966-2004
"Hail The Hordes - See You In Valhalla"
-
MegaCzyrak - 07-23-2006
Co taka cisza w temacie o jednej z moich ukubionych kapel?
Śmierć Quorthona była dla mnie szokiem, ale o zespole nigdy nie zapomne.
Właśnie w moich głośnikach tli się Hammerheart. Coś wspaniałego!
-
Tomash - 07-23-2006
A co powiesz na to ze Quorthon zaczynał w kapelach Oi/punkowych, i że pierwszy album aż roi się od nawiązań do punka
-
MegaCzyrak - 07-23-2006
Co powiem? Wisi mi to...
-
Necroblood - 07-23-2006
prawda. Odszedł genialny kompozytor, wizjoner, który praktycznie zdefiniował dwa rodzaje metalu, a to się chyba nikomu nie udało, poza tym uzdolniony muzyk, a co najważniejsze stworzył dużo zajebistych i cholernie ważnych płyt dla metalu.
-
Przemek87 - 11-26-2006
Świetna muza.
Blood Fire Death genialny album. Słuchałem wczoraj całą noc.
-
Eulogy - 08-30-2007
Necroblood napisał(a):prawda. Odszedł genialny kompozytor, wizjoner, który praktycznie zdefiniował dwa rodzaje metalu, a to się chyba nikomu nie udało, poza tym uzdolniony muzyk, a co najważniejsze stworzył dużo zajebistych i cholernie ważnych płyt dla metalu.
Zgadza się. Na Bathory'ego wpadłem jakieś dwa lata temu, przekonałem się do jego muzyki od razu. Wielka szkoda, że odchodzą tacy wybitni muzycy jak Quorthon, a takie antytalencia jak Varg dalej męczą uszy jakimś ambientem z więzienia.
Nie pozostaje więc nic innego jak zapuścić
Under the Sign of the Black Mark .
BTW - ostatnio pożyczyłem od kumpla oryginalny (!) box set -
In Memory of Quorthon . Coś świetnego, szkoda, że to limitowana edycja i w chuj nigdzie nie można tego dostać...
-
Flying Corpse - 08-30-2007
Eulogy napisał(a):BTW - ostatnio pożyczyłem od kumpla oryginalny (!) box set - In Memory of Quorthon . Coś świetnego, szkoda, że to limitowana edycja i w chuj nigdzie nie można tego dostać...
można.
http://cgi.ebay.pl/BATHORY-IN-MEMORY-OF-QUORTHON-3-CD-BOX-NEUWARE_W0QQitemZ200144097865QQihZ010QQcategoryZ33288QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
-
Eulogy - 08-30-2007
Poczekam raczej do chwili, kiedy będę to mógł kupić za złotówki, a nie równowartość euro.
-
Hallvard - 08-30-2007
wlasnie genialna muzyka czasem jest kiepsko dostepna....tak przy okazji maly offtop, ale peaceville ma wyprzedaz i mozna nabyc dobre albumy dobrych kapel po 3 dychy, wiec polecam szukac, bo do wyczerpania zapasow promocja.
-
jankier - 09-23-2007
Hallvard napisał(a):wlasnie genialna muzyka czasem jest kiepsko dostepna
no to jest problem. ale póki się nie upoluje orginała zawsze można zerżnąc torrenta (ewentualny dym niezamierzony)
-
Acrid - 10-04-2007
Black Mark will reissue all 12 studio albums from Swedish black metal pionneers BATHORY on limited-edition picture vinyl. All discs will be "hard-covered by a collection sleeve" and will be made available on November 19.
-
Tomash - 10-05-2007
kurde ciekawe ile jeszcze razy lack mark wyda to samo :/
-
Sobota - 10-05-2007
Ja się zastanawiam ile to coś będzie kosztować .