-
Tomash - 05-23-2005
Kamael napisał(a):Za darmo? Oj, oj... Zion Train - naprawdę dobry, angielski zespół grający dub, często jak słyszałem jeżdżą pod postacią samego soundsystemu
Nie, nie, teraz przyjadą pełnym składzie z sekcją dętą, widziłem ich na woodstocku, gdzie nawet się wybromili, mimo że to przecież zupełnie co innego niż reszta występujących kapel... Zresztą - się przejde to zobacze
-
Kamael - 05-23-2005
Tomash napisał(a):Kamael napisał(a):Za darmo? Oj, oj... Zion Train - naprawdę dobry, angielski zespół grający dub, często jak słyszałem jeżdżą pod postacią samego soundsystemu
Nie, nie, teraz przyjadą pełnym składzie z sekcją dętą, widziłem ich na woodstocku, gdzie nawet się wybromili, mimo że to przecież zupełnie co innego niż reszta występujących kapel... Zresztą - się przejde to zobacze 
Ano słyszałem, że w pełnym składzie... Chyba więcej koncertów zagrają o ile dobrze się orientuję.
Nie będę ukrywał, że narazie znam ich tylko jedną płytę - "Homegrown Fantasy". Więcej słyszałem o nich, niż samą ich muzykę ;D.
-
G - 06-04-2005
Ja byłem wczoraj na koncercie Habakuka. Nawet nieźle było ,tylko ja miałem chujowy klimat bo nie mogłem pić ani skakać bo mam nadwyrężony kręgosłup. Ale ludziom się podobało.
-
goofi - 06-07-2005
ja tam indios bravos i habakuka lubie no i jeszcze moze capleton
-
Anormalna_Biedronka - 07-20-2005
co do indiosow to 3xTAk a co do habakuka... podobaja mi sie niektore kawalki takie jak; rege tonite, rozczochrany łeb, rasta trans i zywy aniol... reszta w sumie suuuuuuuuuuaba
-
Kamael - 07-20-2005
Anormalna_Biedronka napisał(a):co do indiosow to 3xTAk a co do habakuka... podobaja mi sie niektore kawalki takie jak; rege tonite, rozczochrany łeb, rasta trans i zywy aniol... reszta w sumie suuuuuuuuuuaba 
Za tydzień będę miał okazję usłyszeć Habakuka na żywo, mam nadzieję, że dobrze wypadną. Prawda jest taka, że po Marleyu słuchanie Habakuka było takim moim pierwszym kontaktem z reggae. Sentyment pozostał, słuchać ich ciągle lubię, ale teraz robię to już o wiele rzadziej.
W sobotę w Oleśnie na "Nie Zabijaj" miałem okazję usłyszeć kilka zespołów, których wcześniej nie znałem. W całości koncert bardzo mi się podobał, może oprócz wielkiego opóźnienia występu Vavamuffin.
-
Anormalna_Biedronka - 07-20-2005
oo wlasnie, ten vavamuffin- warte to cos posluchania?
a co do habakuka- to mam nadzieje, ze bedziesz sie zajebiscie bawil na tym koncercie
[a koncerty z tego co wiem, czego by nie byly i tak sa super

]
-
Kamael - 07-20-2005
Anormalna_Biedronka napisał(a):oo wlasnie, ten vavamuffin- warte to cos posluchania?
Cóż, wiadomo, że to kwestia gustu. Ja Vavę bardzo lubię, taka mieszanka reggae/raggamuffin/dancehall. Przyjemne teksty, a tak poza tym panowie w wywiadach mądrze mówią - dobre mają podejście. Całokształt mi bardzo odpowiada. Koncert zaliczyłem - gdyby nie problemy techniczne i opóźnienie było by super. Fakt faktem, że członkowie zespołu na scenie się pokłócili, ale to już mniejsza o to ;D. Można to zrzucić na zdenerwowanie problemami z elektrycznością na scenie.
Cytat:a co do habakuka- to mam nadzieje, ze bedziesz sie zajebiscie bawil na tym koncercie 
[a koncerty z tego co wiem, czego by nie byly i tak sa super
]
Ja jestem pewien, że będę się dobrze bawił. Nie ma takiej opcji, że będzie inaczej

. Tymbardziej, że to dwudniowy festiwal zapowiadający się bardzo ciekawie (
http://www.reggae.gorzyce.net).
-
Emma - 07-21-2005
Vavamuffin polecam
kamael a nagrales mi koniec swiata ?
-
Kamael - 07-21-2005
Emma napisał(a):Vavamuffin polecam
kamael a nagrales mi koniec swiata ?
Z Końcem Świata właśnie był jakiś przekręt. Na wszystkich plakatach przecież byli zapowiadani (chyba, że ja mam coś ze wzrokiem). Przyjechałem nastawiony, że będę miał wspaniałą okazję usłyszeć ich na żywo, a tu nic. Okazało się, że nie byłem sam, bo wielu ludzi czekało na ich koncert i nikt nie wiedział, dlaczego się nie pojawili.
Odbiłem to sobie kupując "Symfonię Na Sprzedaż", jakiś ich koncert jeszcze kiedyś pewnie zaliczę.
-
Emma - 07-21-2005
o to juz tak nei zaluje ze nie pojechalam
znaczy zaluje ale nie tak bardzo
jakbys mial namiary na jakis koncert KŚ to daj znac
-
Kamael - 07-21-2005
Emma napisał(a):o to juz tak nei zaluje ze nie pojechalam
znaczy zaluje ale nie tak bardzo
jakbys mial namiary na jakis koncert KŚ to daj znac
W sumie brak Końca Świata aż tak widoczny nie był przy takiej ilości kapel... Z jednej strony może i dobrze, że ich nie było, bo inaczej chyba już w ogóle po tym koncercie nie mógłbym się ruszać ;D. To była duża dawka dobrej zabawy. Kto nie był, a muzykę jaka serwowana była w Oleśnie lubi, żałować powinien bardzo.
-
Emma - 07-21-2005
spadaj

miles powiedzec oc innego
bo ja bede plackac ze mnei nie bylo
glupia emma
beeeeeeeeee
-
Kamael - 07-21-2005
Emma napisał(a):spadaj 
miles powiedzec oc innego
bo ja bede plackac ze mnei nie bylo
glupia emma
beeeeeeeeee
Oj... ;D. W takim razie poprawka - było tragicznie, muzyka denna, zespoły zagrały na odwal, a ludzie siedzieli jacyś zmuleni i atmosfera była fatalna. Do tego cały czas lało, a... hmmm... co jeszcze mogę z wizji tragicznej wrzucić? już wiem - a piwa zabrakło ;D.
Tak więc naprawdę nie masz czego żałować, ba - dobrze zrobiłaś, że nie przyjechałaś.
(teraz dobrze? ;D)
-
Emma - 07-21-2005
obleci ..
mogles jeszcze dorzucic ze zadnych bebnow ani fajer szoł nie było