Forum Rockmetalshop
Wasz pierwszy zespół gotycki - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Gothic/Darkwave/Coldwave/Industrial (https://forum.metalhead.pl/forum-gothic-darkwave-coldwave-industrial)
+--- Wątek: Wasz pierwszy zespół gotycki (/thread-wasz-pierwszy-zesp%C3%B3%C5%82-gotycki)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

- Delia $haddix - 10-10-2005

lacuny coil nikt nie zna?! przecież to taki świetny zespół...
ja też od theriona zaczynałam
ale ostatnio jakiś >>znawca<< ostro sie ze mną pokłucił, bo "to nie jest gotycki metal, to metal symfoniczny" hehe...

- mal - 10-10-2005

Delia $haddix napisał(a):lacuny coil nikt nie zna?!
Heh Smile

A moim pierwszym bandem w tej szufladce była Lacrimosa, 8 lat temu - płyta Stille Smile

- Angelique - 12-07-2005

a moim pierwszym gotykiem byl Nightwish - dobre kilka lat temu! 8) ale wspaniale mi się spodobało, choć przyznam szczerze że ostatnimi czasami troszkę porzuciłam swoje korzenie i zainteresowałam się nieco inną muzą.

- -lilith- - 12-07-2005

Angelique napisał(a):a moim pierwszym gotykiem byl NIGHTWISH - dobre kilka lat temu! 8) ale wspaniale mi się spodobało, choć przyznam szczerze że ostatnimi czasami troszkę porzuciłam swoje korzenie i ZAINTERESOWAŁAM SIĘ NIECO INNĄ MUZĄ.
Jaką? Gotykiem?[/b]

- Amy - 12-07-2005

-lilith- napisał(a):
Angelique napisał(a):a moim pierwszym gotykiem byl NIGHTWISH - dobre kilka lat temu! 8) ale wspaniale mi się spodobało, choć przyznam szczerze że ostatnimi czasami troszkę porzuciłam swoje korzenie i ZAINTERESOWAŁAM SIĘ NIECO INNĄ MUZĄ.
Jaką? Gotykiem?[/b]

hehe -lilith- ty jak zwykle zabawna Big Grin

- Ymir - 12-07-2005

a ja chyba niebardzo załapałem, o co lilith chodzi...

- -lilith- - 12-08-2005

Ymir napisał(a):a ja chyba niebardzo załapałem, o co lilith chodzi...

Chodziło mi o to, że Angelique najpierw słuchała Nightwisha, a później zaczęła porzucać swoje korzenie, jak to określiła (prawdopodobnie power metal), a teraz zainteresowałą się jakąś inną muzyką. Więc po prostu grzecznie pytam, czy chodzi jej o gotyk.

- aXe Rose - 12-08-2005

Teraz słucha Poison Big Grin

- Tomash - 12-08-2005

aXe Rose napisał(a):Teraz słucha Poison Big Grin

No to jest dopiero zło Laughing

- Angelique - 12-08-2005

ogólnie siedzę w klimatach: doom, gothic, czasem black... za powerem nie przepadam!!!!!!!!!!!!!!! Smile Wink

- Morte - 12-08-2005

-lilith- napisał(a):

Chodziło mi o to, że Angelique najpierw słuchała Nightwisha, a później zaczęła porzucać swoje korzenie, jak to określiła (prawdopodobnie power metal), a teraz zainteresowałą się jakąś inną muzyką. Więc po prostu grzecznie pytam, czy chodzi jej o gotyk.

Gott(h), Lilith przecież Angelique to jedna wielka prowokacja...

- Ymir - 12-08-2005

-lilith- napisał(a):

No ale zalezy jeszcze, ktory album, bo napewno tylko czesc utworow/płyt Najtfisza jest power metalowa, a jezeli Angelique chodziło całościowo o twórczośc tegoz zespolu, to z Toba Lilith sie nie moge zgodzic, bo ten zespol na roznym etapie reprezentowal rozne rodzaje muzyki. I napewno tez Najtfisza nie powinno sie odbierac jako jednoznacznie reprezentanta goth metalu czy jednoznacznie power metalu czy jednoznacznie reprezentanta heavy...

- Ambivalent - 12-09-2005

Najtłisz żondzi !

- -lilith- - 12-09-2005

Morte- oczywiście, że wiem, że Angelique to prowokacja, trudno nie zauważyć.
Ymir- Dobra, przyznaję Ci rację Wink. Ale zawsze jak ktoś mówi Nightwish, myślę "power metal", taki odruch Confusedhock: . Ale w każdym razie gotyk to to na pewno nie jest. Z resztą nie ważne, tak o to napisałam, po prostu trochę mnie ta Angeliqe śmieszy i tyle.

- AEnema - 12-31-2005

u mnie były 2 kapele, hehe

Closterkeller i Clan Of Xymox Laughing Laughing Laughing