-
Kamael - 12-25-2006
balzac napisał(a):Polecam Serpent.pl, empik.com i stereo.pl.
Najbardziej pasuje mi właśnie Serpent - jeśli chodzi o sprawność, ale przede wszystkim asortyment. Obecnie korzystam tylko z niego.
-
Przemek87 - 12-25-2006
Myślałem że mam wyłączność na ankiety

Fan.pl rządzi
-
Kamael - 12-26-2006
Kiedyś często tam zamwiałem - nie mam żadnych zarzutów, a czasem można kupić płyty w niezłych cenach.
-
Tomash - 12-26-2006
teraz sobie przegladałem ten empik.com i jestem zaskoczony rozsądnymi(w miarę), "nieempikowymi" cenami(tzn. przeglądałem głównie polskie pozycje)
-
Przemek87 - 12-26-2006
No przyznać trzeba że problem z cenami w Polsce dotyczy tylko płyt z zachodu. Polskie prawie nigdy nie są droższe niż 35 a już na pewno 40 zł (i to te najnowsze).
-
balzac - 12-26-2006
Tomash napisał(a):teraz sobie przegladałem ten empik.com i jestem zaskoczony rozsądnymi(w miarę), "nieempikowymi" cenami(tzn. przeglądałem głównie polskie pozycje)
Brygada Kryzys - Brygada Kryzys 4,99
Lech Janerka - Historia Podwodna 4,99
Klaus Mitffoch - Klaus Mitffoch 4,99
Siekiera - Nowa Aleksandria 4,99
Aya RL - Czerwona 4,99
w.w. płytki zakupiłem, zdaje się, że za tę cenę można jeszcze kupić Obywatel GC, Anna Jantar czy coś Kapitana Nemo.
-
Przemek87 - 12-26-2006
Osobiście sądze że nie powinno być aż tak tanich płyt. To trochę kpina z artysty i jego pracy. Tyle to se może kosztowac kaseta bayer full na targu a nie Lech Janerka czy Brygada Kryzys.
-
balzac - 12-26-2006
Przemek87 napisał(a):Osobiście sądze że nie powinno być aż tak tanich płyt. To trochę kpina z artysty i jego pracy. Tyle to se może kosztowac kaseta bayer full na targu a nie Lech Janerka czy Brygada Kryzys.
Te konkretne przypadki to płyty wydane przez Tonpress. Tonpress był/jest (nie wiem dokładnie) u skraju bankructwa toteż prawa do reedycji posprzedawał byle komu. BK nie dostała złamanego grosza za te reedycje, Lipiński ponoć miał założyć o to sprawe, ale jak to się potoczyło to nie wiem (kryzys w BK, brak dostępu na forum BK).
-
RamzeS - 12-26-2006
Przemek87 napisał(a):Osobiście sądze że nie powinno być aż tak tanich płyt
Bynajmniej.Takie właśnie ceny są adekwatne do naszych zarobków.
-
balzac - 12-26-2006
Ceny polskich płyt nie są aż takie złe, co innego z płytami zagranicznymi. Za płyte Coldplay zapłacę 6 dych, za Myslovitz 3 dychy, muzycznie nie widzę, żadnej przepaści między tymi kapelami.

. Zdaje się, że wszystko co z zachodu jest 'lepsze' i ma marke

.
-
RamzeS - 12-26-2006
Tu chyba chodzi o opłate licencyjną,stąd ta różnica w cenie.
-
Kuman666 - 07-22-2007
Allegro
-
statekx - 08-23-2007
Co drugi sklep to gówno.