Forum Rockmetalshop
Najlepszy sklep wysyłkowy z muzyką - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: A teraz coś z zupełnie innej beczki... (https://forum.metalhead.pl/forum-a-teraz-co%C5%9B-z-zupe%C5%82nie-innej-beczki)
+--- Dział: Max offtopic (https://forum.metalhead.pl/forum-max-offtopic)
+--- Wątek: Najlepszy sklep wysyłkowy z muzyką (/thread-najlepszy-sklep-wysy%C5%82kowy-z-muzyk%C4%85)

Strony: 1 2 3 4

- Kamael - 12-25-2006

balzac napisał(a):Polecam Serpent.pl, empik.com i stereo.pl.

Najbardziej pasuje mi właśnie Serpent - jeśli chodzi o sprawność, ale przede wszystkim asortyment. Obecnie korzystam tylko z niego.

- Przemek87 - 12-25-2006

Myślałem że mam wyłączność na ankiety Tongue
Fan.pl rządzi

- Kamael - 12-26-2006

Kiedyś często tam zamwiałem - nie mam żadnych zarzutów, a czasem można kupić płyty w niezłych cenach.

- Tomash - 12-26-2006

teraz sobie przegladałem ten empik.com i jestem zaskoczony rozsądnymi(w miarę), "nieempikowymi" cenami(tzn. przeglądałem głównie polskie pozycje)

- Przemek87 - 12-26-2006

No przyznać trzeba że problem z cenami w Polsce dotyczy tylko płyt z zachodu. Polskie prawie nigdy nie są droższe niż 35 a już na pewno 40 zł (i to te najnowsze).

- balzac - 12-26-2006

Tomash napisał(a):teraz sobie przegladałem ten empik.com i jestem zaskoczony rozsądnymi(w miarę), "nieempikowymi" cenami(tzn. przeglądałem głównie polskie pozycje)
Brygada Kryzys - Brygada Kryzys 4,99
Lech Janerka - Historia Podwodna 4,99
Klaus Mitffoch - Klaus Mitffoch 4,99
Siekiera - Nowa Aleksandria 4,99
Aya RL - Czerwona 4,99
w.w. płytki zakupiłem, zdaje się, że za tę cenę można jeszcze kupić Obywatel GC, Anna Jantar czy coś Kapitana Nemo.

- Przemek87 - 12-26-2006

Osobiście sądze że nie powinno być aż tak tanich płyt. To trochę kpina z artysty i jego pracy. Tyle to se może kosztowac kaseta bayer full na targu a nie Lech Janerka czy Brygada Kryzys.

- balzac - 12-26-2006

Przemek87 napisał(a):Osobiście sądze że nie powinno być aż tak tanich płyt. To trochę kpina z artysty i jego pracy. Tyle to se może kosztowac kaseta bayer full na targu a nie Lech Janerka czy Brygada Kryzys.
Te konkretne przypadki to płyty wydane przez Tonpress. Tonpress był/jest (nie wiem dokładnie) u skraju bankructwa toteż prawa do reedycji posprzedawał byle komu. BK nie dostała złamanego grosza za te reedycje, Lipiński ponoć miał założyć o to sprawe, ale jak to się potoczyło to nie wiem (kryzys w BK, brak dostępu na forum BK).

- RamzeS - 12-26-2006

Przemek87 napisał(a):Osobiście sądze że nie powinno być aż tak tanich płyt
Bynajmniej.Takie właśnie ceny są adekwatne do naszych zarobków.

- balzac - 12-26-2006

Ceny polskich płyt nie są aż takie złe, co innego z płytami zagranicznymi. Za płyte Coldplay zapłacę 6 dych, za Myslovitz 3 dychy, muzycznie nie widzę, żadnej przepaści między tymi kapelami. Wink . Zdaje się, że wszystko co z zachodu jest 'lepsze' i ma marke Wink .

- RamzeS - 12-26-2006

Tu chyba chodzi o opłate licencyjną,stąd ta różnica w cenie.

- Kuman666 - 07-22-2007

AllegroSmile

- statekx - 08-23-2007

Co drugi sklep to gówno.