Forum Rockmetalshop
ulubiony kawałek rock/hardrock - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (https://forum.metalhead.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: ulubiony kawałek rock/hardrock (/thread-ulubiony-kawa%C5%82ek-rock-hardrock)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

- India - 06-11-2005

1.Led Zeppelin-Whole lotta love
2.Guns'N'Roses-November Rain
3.Deep Purple-Speed King Laughing

- Quostek - 07-15-2005

przecież jest już "Najwspanialsze nagranie muzyki rockowej", więc po co ten temat? Chyba trza go zgłosić do moderacji...

- Hjordis - 07-21-2005

'najwspanialsze nagrania muzyki rockowej' to nie to samo co subiektywnie wybrane ulubione songi, wiec nic mi tu nie zglaszac do moderacji ;>

wiec bedzie mniej wiecej tak:
1. Pink Floyd - Another Brick In the Wall
2. Tiamat - Undressed
3. Die Toten Hosen - Pushed Again, John Lennon - Working Class Hero, John Lennon - Mother, John Lennon - Imagine, The Offspring - Self Esteem

i jeszcze w sumie: Ultima Thule - Här vill jag leva, Tiamat - Cold Last Supper, Yeah Yeah Yeahs - Art Star, YYY - Maps, As I Lay Dying - Forever i Corgan, i FFAF, i...

no, to moje trzy typy są ;D

- Krzychun - 07-21-2005

;o

- duff_wife - 07-21-2005

Guns n' Roses - cała "AFD" króluje Wink
Nirvana - "Heart Shaped Box"
Alice In Chains - "Would?", "Heaven Beside You"
Red Hot Chilli peppers - "By the way"

- Sabelle - 07-21-2005

Ja wręcz uwielbiam Zeppelinów, nawet byłam na ich koncercie w Spodku... Dlatego odrazu piszę, że na pierszym miejscu stawiam "Babe I`m gonna leave you" Tongue , 2 - DEEP PURPLE - Smoke on the water Laughing , 3 -Anathema - Judgement - Deep... Idea (jest wiele utworów, które mogłabym postawić na 3-im miejscu)

- Sabelle - 07-21-2005

Po głębszym zastanowieniu : 3 - THE DOORS - "Riders in the storm"

- Hjordis - 07-22-2005

to ja jeszcze dorzuce RHCP - The Zephyr Song, By The Way i Cabron. Cabron jakos tak fajnie mnie stymuluje. i jeszcze Smashing Pumpkins - Ava Adore i 1979. i Guns'n'Roses - I Used To Love Her. i... ja poprostu kocham muzyke!
ok, postaram sie juz nie wchodzic do tego tematu, bo z 10 kolejnych stron zapisze.
oo jeszcze nie mowilam o Tiamat - The Pocket Size Sun

- Sabelle - 07-22-2005

HEJ!
Uwielbiam TIAMAT, w szczeg. "Wings of heaven","In A Dream", "Church of tiamat" 8) ... Długo ich słuchasz? Ja odkąd pamiętam...

pozdrawiam,
Sabelle Smile

- Hjordis - 07-22-2005

Sabelle napisał(a):HEJ!
Uwielbiam TIAMAT, w szczeg. "Wings of heaven","In A Dream", "Church of tiamat" 8) ... Długo ich słuchasz? Ja odkąd pamiętam...

pozdrawiam,
Sabelle Smile
hej(:
w sumie to nawet nie wiem ile lat bedzie, ale ile by nie bylo - zawsze za krotko ;>
w dziale Gothic/Darkwave/Coldwave/Industrial w Temacie o Tiamat na wynurzenia mnie ostatnio wzielo ;F

ach, wlasnie sobie puscilam Church of Tiamat - co za klimat! ;D

- Sabelle - 07-22-2005

Teraz ciągle słucham kawałków "Wildhoney Gaia" i "Prey" Crying or Very Sad . Tak jakoś, aby się wyciszyć... Marzę spotkać się z nimi na żywo... Ale cóż, muszą mi starczyć płytki...

pozdrawiam,
Sabelle

- Hjordis - 07-22-2005

Sabelle napisał(a):Marzę spotkać się z nimi na żywo...
Ty tez?? ajj ;')

- Sabelle - 07-22-2005

Po prostu brak mi słów ...

uwielbiam tę solówkę w "Visionaire". Mogłabym tego słuchać bez końca...

- Piękno Miłości - 08-17-2005

Child In Time, Black Night - Deep Purple
Stairway To Heaven - Led Zeppelin
Don't Cry, Novemeber Rain, Estranged - GN'R
High Hopes - Pink Floyd
Show Must Go On - Queen
oj lapki mnie bolą Smile za duzo tego jest Big Grin

- buubi - 08-17-2005

Ahh, potwornie ciężki wybór - trzy to bardzo mało, dlatego wybieram same długie kawałki Laughing (13, 17 i 8 minut):

King Crimson - Starless (przy tym numerze mógłbym umrzeć)
Marillion - Grendel (to bardziej wciągająca opowieść niż wiekszość książek)
Smashing Pumpkins - Porcelina Of The Ocean Blue (ahh wypłynąć na bezkresny przestwór oceanu)

PS. Dodałbym tu jeszcze Slayer - Angel Of Death 8)