-
Tuomasss - 02-26-2005
Calmwater napisał(a):Tuomasss
opiero teraz wszedłem na ten temat i nie sądziłem,że napiszesz coś takiego jak na początku
Nie wqrzaj się,pewnie pamiętasz,jak ciężko było Tobie nastawienie zmienić 
Nie kumam za bardzo :? Wiem, do bystrzaków nie należę

Możesz wyjaśnić o co miałbym się wkurzać?
-
Zakk Wylde - 02-27-2005
Arion napisał(a):[powiedział ślimak
]

chyba ślimaczek
-
Tasiorro - 02-27-2005
Arion napisał(a):temat moim zdaniem bez sensu, bo cel życia jest prywatną sprawą każdego z nas, każdy na własną rękę musi szukać powodu swojego trwania, przyczyny, która pozwoli łatwiej przewidywać skutki i popełniać mniej błędów, mniej ranić siebie i innych.
hyh, temat bez sensu ale rozpisalas sie

))
- Arion - 02-27-2005
Tasiorro: yup. co nie zmienia faktu, że uważam go za bezsensowny i że potraktowałam go i tak dość pobieżnie :)
Zakk: taa... i ślimaczydło, i el ślimakos, i wiele, wiele innych odmian bądź imion różnych przez różnych ludzi nadanych ;]
-
Tasiorro - 02-27-2005
Cytat:pobieżnie
huh
-
Zakk Wylde - 02-27-2005
Ślimaczek jest najładniej i nic tego nie zmieni
-
Calmwater - 02-27-2005
Tuomasss napisał(a):Calmwater napisał(a):Tuomasss
opiero teraz wszedłem na ten temat i nie sądziłem,że napiszesz coś takiego jak na początku
Nie wqrzaj się,pewnie pamiętasz,jak ciężko było Tobie nastawienie zmienić 
Nie kumam za bardzo :? Wiem, do bystrzaków nie należę
Możesz wyjaśnić o co miałbym się wkurzać? 
Tak jak ja,czasem miewam przebłyski
W innych tematach pisałeś zawsze,że denerwuje Cię pieprzenie o bezsensie życia,samobójstwie itp.

I zaskoczyło mnie to,że i Ty miałeś swój "gorszy czas" (nie chciałem napisać okres

)
-
Tuomasss - 02-27-2005
Hehe, jeszcze wyjdę na hipokrytę...
Gorszy czas (okres

) miał chyba każdy, to w sumie normalne. Szeczgólnie kiedy jest się młodym idealistą, tak jak ja wtedy... Owszem, zdawało mi się przez chwilę, że życie nie ma sensu, ale udało mi się wyjść z tego, i teraz drażni mnie takie myślenie, może dlatego, że przypomina mi to tamten czas?
A co do pieprzenia o samobójstwie, wkurzało mnie to zawsze. Nigdy nie chciałem się zabić, zawsze wydawało mi się to njgorszym wyjściem. Zwykłym tchórzostwem... I gadanie typu:"mam dość, zabiję się", zawsze spotykało się z bardzo ostrą reakcją z mojej strony. Ostatnio nawet wydarłem się z tego powodu na kumpelę.
I wydaje mi się, że żeby stwierdzić, że życie ma sens trzeba najpierw znaleźć się w punkcie w któym wydaje się, że tego sensu brak... Mam to za sobą i sądzę, że mam prawo do mówienia, że tego sensu w życiu jest naprawdę dużo... A, że reaguję dość ostro, hmmm... Wydaje mi się, że często do ludzi łagodne tłumaczenie nie trafia i trzeba im to wykrzyczeć w twarz żeby w końcu dotarło.
-
Calmwater - 02-27-2005
Ja w swoim czasie duuużo myślałem nad takim tchórzostwem

Ale jeśli ktoś strasznie dużo gada,że się chce zabić,to nie ma się czym przejmować chyba-i tak nic nie zrobi

A jak coś takim osobom wyperswadować? :? Chyba zależy od jednostki...
-
MOLLY - 02-27-2005
Zakładając ten topic nie myślałam "ludzie nie mogę już...muszę popełnić samobójstwo"... tylko "życie to nieustanna walka... i dokonywnie wyboru" i tylko moje przygębienie w daniej chwili i smutek zabarwiły ten topic bardzo pesymistycznie.
-
aXe Rose - 02-27-2005
Dla mnie życie to przede wszystkim ciągłe szukanie pozytywnych wrażeń. Walka? Może do pewnego stopnia też, ale póki co żyję po prostu chwilą...
-
Calmwater - 02-27-2005
MOLLY napisał(a):Zakładając ten topic nie myślałam "ludzie nie mogę już...muszę popełnić samobójstwo"... tylko "życie to nieustanna walka... i dokonywnie wyboru" i tylko moje przygębienie w daniej chwili i smutek zabarwiły ten topic bardzo pesymistycznie.
W sumie to chyba troszkę offtop wyszedł po moim komentarzu.Skoro o tym piszesz,to znaczy,że nie jest z Tobą tak źle,więc chyba aż tak bardzo się nie rozminęliśmy w rozumieniu

Życie?Jeśli coś jest niezbyt wspaniałe,to trzeba się cieszyć detalami i szukać piękna,inaczej sie zwariuje...
-
lucretia - 03-02-2005
Myślisz, że życie nie ma sensu? Jeśli naprawdę tak sądzisz, to idź, skocz z tego mostu...
-
MOLLY - 03-02-2005
Widzę...że przybyło nam dzieci na forum ...
Ja tez pozdrawiam gorąco <ironia> lucretia
-
Saul Hudson - 03-02-2005
"carpe diem"