Forum Rockmetalshop
/In Flames/ - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (https://forum.metalhead.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: /In Flames/ (/thread-in-flames)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

- Dżemik - 11-08-2004

Dechri napisał(a):zdaje mi się jakby troszku płomyki się wypalały, zdecydowanie wolę Opeth jeżeli chodzi o melodyjny death

Wypalaly? Gdzie? Oni sie rozwijaja.. i to mocno.. Sprawa otwarta zostaje to czy rozwijaja sie w dobrym kierunku..

- Dechri - 11-08-2004

jak tak słucham to z leksza melodic ulel

- Atreju - 11-09-2004

In Flames już daaaaawna nie gra death metalu. Teraz postanowili nagrywać same gnioty. Nowoczesne klimaty słychać doskonale w ich muzyce. Death metalu nie ma w In Flames hohoho albo jeszcze dłużej. Jednym słowem dno i wodorosty.

- Kalin - 11-09-2004

No i dobrze. Poprostu nie boją się zmian. (w ich przypadku zmiany nie są na gorsze) Mi tam podobają się zarówno starsze płyty flamesów jak i nowe. 8)

- Atreju - 11-09-2004

No napewno te nowe (imo gówniane) się kmuśpodobają, ale w żadnym wypadku nie można tego nazwać death metalem :?

- Skippy - 11-09-2004

Atreju napisał(a):No napewno te nowe (imo gówniane) się kmuśpodobają, ale w żadnym wypadku nie można tego nazwać death metalem :?

Tak samo jak Metallica nie gra już thrash'u. Oni grają muzykę z pod znaku In Flames i już. Jeżeli się nie podoba nie trzeba przecież słuchać na siłe.

BTW> Oni nigdy nie grali klasycznego death'u tylko jeśli już to melodic death.

- Dechri - 11-09-2004

już chyba wolę nowe inflamesy niż nową metallice Idea

- Atreju - 11-09-2004

Skippy napisał(a):BTW> Oni nigdy nie grali klasycznego death'u tylko jeśli już to melodic death.
No to odkryłeś amerykę :?

- Skippy - 11-10-2004

Atreju napisał(a):
Skippy napisał(a):BTW> Oni nigdy nie grali klasycznego death'u tylko jeśli już to melodic death.
No to odkryłeś amerykę :?

Ja nie odkryłem człowieku Ameryki tylko poprawiłem to co napisałeś.
Cytat:Death metalu nie ma w In Flames hohoho albo jeszcze dłużej

- Atreju - 11-10-2004

No chyba każdy kto choć trochę się zna na metalu wie, zna In Flames i jak się pisze, że to zespół death metlaowy, to każdy wie o jaki rodzaj deathu chodzi i nie trzeba dodawać, że to tzw. "szwedzka szkoła" deathu. No ale jak widać nie wszyscy to od razu łapią :?

- Skippy - 11-10-2004

Atreju napisał(a):I nie trzeba dodawać, że to tzw. "szwedzka szkoła" deathu. No ale jak widać nie wszyscy to od razu łapią :?

No nie wszyscy jak widać wiedzą wogóle o czym piszą. A dokładniej można powiedzieć, że to nawet 'goethenburska szkoła (melodic) death'u.

- Flame - 11-15-2004

co tu dużo mówić, in flejmsi fajni są i już 8)

- Bucu - 11-16-2004

Nice Band - Według mnie najlepsze kawałki: Jester Race, Dialogue With Stars, Everything Counts, THe Quiet Place.

- Vlkodlak - 11-17-2004

nie znam ich za dobrze, ale płytka Clayman (jedyna, którą słyszałam) jest naprawdę niezła. Smile

- Jebus - 11-17-2004

to posluchaj sobie Colony albo The Jester Race - one sa najlepsze Big Grin (wedlug mnie).