-
MałaAlejaRóż - 11-07-2004
a ja bardzo polecam PARALIŻ BAND, AVE LION i JEMIAYKA'e

...i znów ten patriotyzm lokalny...
-
jean - 11-09-2004
Steel Pulse, resztę mi znanych już powymieniali...
-
gannon - 12-12-2004
HABAKUK HABAKUK I JESZCZE RAZ HABAKUK
-
Kamael - 12-12-2004
Ja dość mocno zaczynam siedzieć w ostatnim czasie w tego typu muzyce i polecam dwie kapelki - Skijaffa (reggae) i Arkapark(ska/reggae). W ogóle nie znane, ale ładnie grają.
Dopadłem ostatnio szwedzkie reggae! ;D Świetne, świetne. Kapelka Ras Dan bardzo dobra.
Ciągle nie mogę przeżyć tego, że nie było mnie na Winter Reggae w tym roku. A tam same najlepsze zespoły grały.
Co do Habakuka - ciągle uważam ich za bardzo dobrą kapelę. Niektóre ich utwory trudno przebić w tym gatunku na polskim rynku, ale chyba trochę lepsi są panowie z Paprika Korps.
-
dr.aco - 12-24-2004
ska-p
-
Rachela - 12-26-2004
Maleo Reggae Rockers i Bob Marley
I od razu lepszy humor mam.
-
Arcos - 01-06-2005
No jeśli chodzi o polskie kapele to:
HABAKUK
Indios Bravos
Lion Vibrations
Maleo Reggae Rockers
Bustwa naszego zdeczka pokręconego kraju

:!: :!: :!:
-
Elfendur - 01-16-2005
The Porkers 8)
-
Kamael - 02-13-2005
Ostatnio Ska-P leci dość często. Czadowa kapela ;]. Powala mnie kawałek "El gato lopez"

.
Nie pamiętam czy ktoś wymieniał tu już Daab. Myślę, że warto posłuchać. Mam jedynie ich "The Best of...". Wbrew pozorom, że reggae powinno być wesołe i wywoływać radość, pobudzać do zabawy, Daab do takich optymistycznych nie należy.
-
Emma - 02-13-2005
MałaAlejaRóż napisał(a):a ja bardzo polecam PARALIŻ BAND i AVE LION 
no no i wiosna jest fajna .. bysmy sobie przy paralizach poskakaly ale ty nie do jakiejs lodzi musialas jechac :p
-
Kamael - 04-11-2005
Arcos napisał(a):No jeśli chodzi o polskie kapele to:
HABAKUK
Indios Bravos
Lion Vibrations
Maleo Reggae Rockers
Bustwa naszego zdeczka pokręconego kraju
:!: :!: :!:

A mnie jakoś Lion Vibrations (kiedyś Zgroza) nie powala. Jakieś to z lekka przymulone, że tak powiem ;D. Ani to ruchawe, ani wesołe, ani dla mnie interesujące. Ale co do trzech pozostałych się zgadzam ;].
-
SHOX! - 04-11-2005
A ja słucham Marleya, jest wyjątkowy 8)
-
Emma - 04-11-2005
a slyszal ktos Burning heads to polaczenie reggae/ska/punk/sound system
super graja
troche podobnie do Paprika Korps troszke
-
Tomas - 04-12-2005
Najlepsze jest Zabili Mi Żółwia. Wejdzćie sobie na Antynazi.org i pościągajcie ich mp3 ...Odjazd!!!
-
Kamael - 04-12-2005
Emma napisał(a):a slyszal ktos Burning heads to polaczenie reggae/ska/punk/sound system
super graja
troche podobnie do Paprika Korps troszke
To polski twór, czy jakiś zagraniczny? W sumie wszystko jedno, popytam, poszukam

.
Tomas napisał(a):Najlepsze jest Zabili Mi Żółwia. Wejdzćie sobie na Antynazi.org i pościągajcie ich mp3 ...Odjazd!!!
ZMŻ rządzi, muszę przyznać i już się cieszę, że 30 będę na ich koncercie. Będzie zabawa, oj będzie ;].