Forum Rockmetalshop
Wasz pierwszy zespół gotycki - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Gothic/Darkwave/Coldwave/Industrial (https://forum.metalhead.pl/forum-gothic-darkwave-coldwave-industrial)
+--- Wątek: Wasz pierwszy zespół gotycki (/thread-wasz-pierwszy-zesp%C3%B3%C5%82-gotycki)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

- hier_kommt_die_sonne - 08-20-2005

Nie rób sobie jaj, OK?
Dla mnie pierwszy był Trzynasty Wiek (no chyba że WT itp. bierzemy pod uwage to też Wink )

- goofi - 08-20-2005

O czosnek nie mam pojecia co bylo pierwsze...

- Lech - 08-20-2005

Bauhaus zdaje sie, ew. Joy Division, Fields of the Nephilim

- Ymir - 08-20-2005

gRuchot napisał(a):
Ymir napisał(a):zobaczył klip do Wish I had an Angel
ten utwór... nie wiem, może coś ze mną nie tak, ale uważam go za szczyt wieśniactwa z całej ich kariery (o teledysku rodem z wieczornego filmu akcji z polszmatu nie wspominając)... cóż, nie moja wina że *takie* hjewimetalowe riffy uważam za kicz Wink
Nie jesteś odosobniony Wink
Tak btw, to czytałem gdzieś, że ten teledysk został uznany za najlepszy w Finlandii w minionym, jakże mrocznym roku
gRuchot napisał(a):Pozdrów kumpla Wink
Ok, napewno się ucieszy Rolleyes
Lech napisał(a):Bauhaus zdaje sie, ew. Joy Division, Fields of the Nephilim
To był mój drugi gotycki band Wink

- midian - 08-26-2005

Lilith bądx Wishing Well już nie pamiętam Smile

- MrTrauma - 09-26-2005

Ja pamiętam że pierwszy gotyk, to hmm...
Wia Mistica a plyta "In Hora Mortis Nostre"
A później Closter był [zreszta do dziś jest], jakieś Artrosisy... i tak sobie żyje.
Tongue

- RamzeS - 09-26-2005

Hm,jesli chodzi o mnie to chyba pierwszy był Clan Of Xymox- debiutancka płyta,a z gotyku-nazwijmy go "metalowego" - Paradise Lost ,plyta nomen - omen "Gothic"
Ech,stare dzieje..... Angry

- Gaga - 09-29-2005

moj to byl CLosterkeller... bylam wtedy szczawikiem... moze z 10 lat mialam i moj tata tego zawsze sluchal, bo on lubi taka muzyke... no i spodobalo mi sie... potem podrzucil mi Tiamat... no i muzyka zostala w sercu Smile az do dzisiaj Smile i na zawsze...

- Amy - 09-30-2005

Gaga napisał(a):moj to byl CLosterkeller... bylam wtedy szczawikiem... moze z 10 lat mialam i moj tata tego zawsze sluchal, bo on lubi taka muzyke... no i spodobalo mi sie... potem podrzucil mi Tiamat... no i muzyka zostala w sercu Smile az do dzisiaj Smile i na zawsze...

o kurde masz ostrego tausia Laughing

- rathnait - 09-30-2005

nigdy nie słuchałam szczególnie dużo tej muzyki, chociaż ją lubię, a pierwszym utworem był meren re (akt ostatni) moonlight... uurywek na kasecie jakiegoś debila...

- Gaga - 10-03-2005

Moze i ostry... ale glanow nie nosi, i na czarno sie nie ubiera... wrecz powiem nawet ze mu sie to nie podoba... ale za to taka muzyke uwielbia Smile. Teraz mu sie spodobalo Diary Of Dreams, Artrosis i Garden of Delight... i slucha sobie... a czasem i mi cos fajnego podrzuci... taki tatus Smile

- -lilith- - 10-03-2005

Cytat:...i Garden of Delight...

Ooo, Garden of Delight. Genialne Smile
(Tak poza tym, to też bym chciała takiego tatę. Mój słucha różnej muzyki- jakiejśtam poezji śpiewanej, czasem folku czy czegośtam, a z "cięższych" brzmień to lubi chyba tylko Metallicę, Blind Guardian(i to tylko wybiórczo), Nightwisha i WT :? Confusedhock: A do tego jak słyszy growl, to się pyta co ja za ryków słucham, i czy to niedźwiedź jakiś tam ryczy :?
Chociaż tak właściwie to muszę go jakoś zmusić do przesłuchania kilku moich płyt, może też sobie kiedyś coś fajnego kupi Big Grin

- Kanibal - 10-04-2005

Który był tym pierwszym (z szeroko pojętej półki ;]) to nie pamiętam, pamiętam tylko tyle, że jakoś w niewielkich odstępach czasu w moje łapki wpadło Artrosis, The 69 Eyes, Closterkeller, Nightwish i coś tam jeszcze, ale nazwy nie pamiętam.

Pozdrawiam

- eltharion666 - 10-05-2005

Mój pierwszy zespół- i przez 2 lata ulubiony: Lacrimosa Smile

- Doll - 10-09-2005

Coś o ostrych tatusiach było..hmm..mój chyba jednak ptrzebija Waszych..bo kołysał mnie przy muzyce Queen, AC-DC,i TSA... 8) no i zasypiałam...i nie płakałam...a ponad to woził mnie motocyklem.
Ale do rzeczy, pierwszy u mnie był Therion.I do tej pory lubię ten zespól...często słucham jadąc samochodem.potem przetoczyłam się w sumie przez black, i trochę death...ale wróciłam.W tej chwili trochę się nazbierało zespołów...za dużo by wymieniać.
[/b]