Forum Rockmetalshop
STEPHEN KING - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (https://forum.metalhead.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Książki/literatura (https://forum.metalhead.pl/forum-ksi%C4%85%C5%BCki-literatura)
+--- Wątek: STEPHEN KING (/thread-stephen-king)

Strony: 1 2 3 4

- RamzeS - 05-27-2006

-Rene- napisał(a):
sabczax napisał(a):podobala mi się 'carrie'
A mnie nie.
A mnei tak.I film ,i ksiązka.

- -Rene- - 05-27-2006

^Ja tam nie lubie takich historyjek,nie znalazłam w niej nic,no urzekłoby choćby 0,001% części mnie.

- Ghost_82 - 05-28-2006

Ja jak narazie miałem okazje przeczytać:

"Nocna zmiana" - bardzo ciekawy zbiór opowiadań Smile
"Buick 8" - niezbyt mi sie podobała ta książka.
"Langoliery"
"Smętarz dla zwierzaków" - obecnie jestem w trakcie czytania i jak narazie jest najlepsza Smile

- sabczax - 05-28-2006

R_amze_S napisał(a):
-Rene- napisał(a):
A mnie nie.
A mnei tak.I film ,i ksiązka.

rzecz gustu Rolleyes

- Vlkodlak - 05-28-2006

a ja właśnie będę czytać ostatni tom cyklu Mroczna Wieża. Robi wrażenie, są oczywiście fragmenty, które mi się nie podobaja (chodzi mi o ten tom, gdzie była opowiastka o miłości Rolanda, i zajęło to większość tomu), bo reszta jest niesamowita Smile

- Ola :) - 07-13-2006

mój ulubiony autor Smile
Christine rządzi! Tongue

- MaFFej - 07-14-2006

-Rene- napisał(a):
A mnie nie.

Mnie też nie. Końcówkę czytałem już "na siłę" dla zwykłego "obowiązku", bo co to za czytanie książki "do połowy". Pozatym wogóle nie odpowiada mi styl Kinga i snute przez Niego opowiastki.

- -Rene- - 07-14-2006

MaFFej napisał(a):Mnie też nie. Końcówkę czytałem już "na siłę" dla zwykłego "obowiązku", bo co to za czytanie książki "do połowy". Pozatym wogóle nie odpowiada mi styl Kinga i snute przez Niego opowiastki.
[Obrazek: 1.jpg].

- RamzeS - 07-14-2006

W powieściach Kinga faktycznie czasami trafiają się dłuzyzny.Dlatego wolę Koontza.

- MaFFej - 07-14-2006

-Rene- napisał(a):[Obrazek: 1.jpg].

Dzięki kochana... akurat mi się kończy Wink .

- Tomash - 08-21-2006

W sumie dopiero niedawno się zaznajomiłem z twórczością tego pana, jak narazie przeczytałem:

- Stukostrachy - fajne, choć nieco naiwne

- Bastion(w tej pełnej, 1,5 tys stronnicowej wersji) - fajnie się rozwija(przez jakieś 1200 stron Laughing ) ale zakończenie nieco rozczarowuje.

- Ramone - 08-31-2006

Niedawno przeczytałem I tom Christine ...no i pomomo mojego zaciekawienia drugiego tomu nie ma :p w księgarni.Teraz czytam "Jasność"..na początku trochę nudnawe ,ale się rozkręca..no i wszystkie tomy w jednym 8) ...czytał ktoś ??

- Lookerro - 09-27-2006

:] Braciak przez wakacje musial czytac "Long Walk" do szkoly. Widzialem tu tlumaczenie "Wielki Marsz" ale bardziej bym to nazwal "Dlugi Marsz". Nie wiem jak w Polsce jest tlumaczenie.

- Schan - 11-12-2006

Przeczytalem:
,,Misery"
,,Uciekinier"
,,carrie"
,,Buick 8"

Misery...mhm... + klimatyczna muzyka..+ pozne nocne pory= eee?

- arsenic - 01-31-2007

Nie da się ukryć, że powieści Kinga nie wszystkim się mogą podobać, a zwłaszcza tzw. realistom. Ja go cenię za niesamowity kunszt pisarski, wielowątkowość jego powieści, za ironię i wiedzę. Poza tym myślę, że ten facet naprawdę kocha to czym się zajmuje, a to przede wszystkim jest najważniejsze - pokazuje światu, że bawiąc się jak 3-latek można z tego wyżyć. Że trzeba realizować swoją pasję.
Do tej pory przeczytałam:

"Buick 8"
"Carrie"
"Gra Geralda"
"Desperacja"
"Stukostrachy"
"Cujo"
"Łowca snów"
"To"
"Cmętarz zwieżąt"
"Chudszy"
"Marzenia i koszmary"