Forum Rockmetalshop
Scorpions - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (https://forum.metalhead.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Scorpions (/thread-scorpions)

Strony: 1 2 3 4

- franek - 07-22-2006

nie chodzi mi o samych Scorpionsow, tylko jaranie sie ludzi tekstem "xxx skonczyli sie na kill'em all" Wink

- MaFFej - 07-22-2006

Aaa... to też Tongue . Ale samych Scorpionsów też co chwila "do nas" zapraszają... Rolleyes

- Przemek87 - 07-22-2006

A ja tam się cieszę, co by nie było Scorpions to legenda. Nie jestem ich fanem, ale jak przyjadą prawie że po sąsiedzku... W Kielcach jeszcze takiego zespołu nie było. Grzechem byłoby tam nie jechać. Toż mam do kielc ledwie 35 km więc taką gwiazde miec pod nosem nie mozna nie jechać

- MaFFej - 07-22-2006

Nie no... patrząc z tej strony to masz rację - sam chciałbym żeby do mojej "wioski" przyjechali Wink .

- FTTRobin - 09-10-2006

Zakk_Wylde napisał(a):
Patyk napisał(a):
Zakk_Wylde napisał(a):coś mało osób wypowiada sie o Scorpions :? ... scorpions to jeden z moich ulubionych heavy metalowych zespołów i ludzie którzy znają scorpions tylko z ballad bluźnią niemiłosiernie ... szczegulnie polecam albumy Blackout i Virgin Killer

Heavy metal? Co jak co ale Scorpionsow nie zaliczylbym do tego gatunku.

to do jakiego ? widać ze znasz scorpions tylko z ballad posłuchaj sobie lepiej Blackout i powiedz mi czy to nie jest heavy metalowa płyta :?

Klaus przed koncertem w Japonii w '84 chyba, określił muzykę graną przed nich jako heavy hard rock

Prawdziwe perełki znajdziecie na płycie In Trance, a tą która swoim brzeminiem powali Was na kolana będzie Virgin Killer, imho Klaus w tym okresie mógł spokojnie konkurować, oczywiście obiektywnie patrząc, z czołówką(subiektywnie On jest najlepszym wokalistą na świecie Smile).Na In Trance znajdziemy jedne z najpiękniejszych ballad Tytułowe In Trance Life Like A Rive Living and Dying czy Evening Wind. Virgin Killer z kolei to niesamowity rozój zespołu w kierunku heavy. 2 niesamowicie szybkie utwory hard rockowe po czym zwolnienie(ah ta chrypka ) i nagle słyszymy esencję heavy metalu utwór tytułowy pokazujący niesamowite możliwości wokalne.
Moim zdaniem 2 najlepsze album w całej ich twórczości.

pozdrawiam

- Tomash - 09-11-2006

Taken by force też jest cool. I Tokyo Tapes. I Fly to the rainbow... i do 85 w sumie wszystkie Big Grin Szkoda że na niemieckie heavy zespoły często patrzy się przez pryzmat późniejszych faktycznie dość mdłych dokonań(tak samo jest z Accept i ich zgranym do zesrania Metal Heart, który nie jest nawet w połowie tak dobry jak wcześniejsze 3 płyty)

- FTTRobin - 09-11-2006

na Tokyo Tapes moim zdaniem troche źle set dobrali, poztym wszystkie albumy z rothem to perełki hard rocka potem zaczyna się lekko komercyjne granie gdzie uzieńczeniem tego jest album crazy world a to dzieki singlowi wind of change

- - Echoes - 10-11-2006

Zespół wspaniały co dyskusji nie podlega. Zespół tworzacy historię to równiez dyskusji nie podlega. Wiec wlasciwie ten temat jest zbedny. O faktach nie warto rozprawiac. Nad nimi tymbardziej.

- Danzig - 10-11-2006

dobrze ... a więc skoro nie będziemy rozmawiać o dobrych zespołach to pogadajmy o tokjo hotel ?

- IstnyKurwaRomantyk - 04-30-2007

jaka jest ich najlepsza koncertowka?

- Krzychun - 04-30-2007

Live Bites jest zajebiste,ale chyba nie znam wszystkich koncertowek.

- RamzeS - 04-30-2007

IstnyKurwaRomantyk napisał(a):jaka jest ich najlepsza koncertowka?

[Obrazek: 0073145347882_500X500.jpg]

- Sacred - 04-30-2007

kurwa prawda!!!! płyta rozpierdala!!! Big Grin

- sebastian - 06-07-2007

"World Wide Live"jest kapitalne,podobnie jak "Live Bites","Tokyo Tapes".Bardzo lubie też akustyczną płyte "Acoustica"i płytę z orkiestrą "Moment Of Glory"

- Molkomanka - 07-25-2007

Genialny zespół. Klaus Meine ma świetny głos. Najpiękniejsze rockowe ballady: Holiday, Stil loving you, Send me an angel, a Wind of change chyba każdy zna