-
Wars - 04-10-2007
Wczoraj skończyłem "Cień wiatru", wspaniała powieść, nie sądziłem, że książka może trzymać w napięciu przez 150/200 stron z tą samą siłą. I chyba pierwszy raz w życiu naprawdę przeżywałem jej akcję wraz z bohaterem, drżałem o niego i jego bliskich i naprawdę znienawidziłem inspektora Fumero. Polecam gorąco.
-
sylvicious - 04-11-2007
Ja wnikam w "Karuzelę z herosami" Raczka. Książka dla ludzi, którzy interesują się innymi ludźmi (zbiór 57 wywiadów i sylwetek) i mają mało czasu (rozdziały mają po max 10 stron).
Dość ciekawie się czyta.
-
rotten_lady - 04-19-2007
"Martwe dziwki ida do nieba" Donata Szyllera.
fenomenalna

tylko ciezko ja jednoznacznie sklasyfikowac. polaczenie fantastyki i absurdu prawdziwej <polskiej> rzeczywistosci. ani chwili nudy za to banan na ryju przez caly czas ;P
-
Corpseone - 04-21-2007
Wczoraj dostałem od chrzestnej Pachnidło i zamierzam przeczytać, bo ponoć dobra to książka. Mam wogóle do przeczytania tyle, że sam nie wiem, od czego zacząć : Wesele, Panią Bovary wypadałoby skończyć, przymieżałem się do Marcela Prousta i do skończenia Lalki i Dekameronu, ale chyba nie prędko ;]
-
-Rene- - 04-21-2007
Corpseone napisał(a):do skończenia Lalki i Dekameronu, ale chyba nie prędko ;]
I jedno i drugie bardzo smakowite. A "Pachnidło" przeczytaj, ja je łyknęłam jednym tchem. Zresztą już gdzieś tu wysmętniałam się nad tą książką, więc tym razem sobie daruję.
-
balzac - 04-21-2007
Za trzy dni wychodzi "Trzynaście" Świetlickiego. Tym razem mistrza spotka nieludzka kara i będzie musiał uciekać z Krakowa Do Warszawy.
-
Ramone - 04-21-2007
Ja na majówkę (jako że dużą jej część spędze w autobusie) zabieram się za "Mistrza i Małgorzatę" z racji mojego tempa czytania i tak pewnie nie przeczytam ,ale skoro używam jej w prezentacji to przydało by się przynajmniej początek znać.
-
sylvicious - 04-21-2007
"Lalkę" Prusa? Wielo mówi, że to shit ale mi się podobało.
-
-Rene- - 04-21-2007
No jaha, że shit. "Faust", "Boska Komedia" czy "Mistrz i Małgorzata" to przecież ten shit jakich mało.
-
Szekina - 04-27-2007
ja czytam Mystic art, bo ma niezłe recenzje i TR jak są wkładki o moich ulubionych zespołach
a i jeszcze dla jaj przeglądne jakieś Bravo Girl a tam wiadmości od czytelniczek buehehehe straszna żenada

nieźle się z nich ponabijam
-
Sobota - 04-27-2007
Obecnie nic brak czasu ...
-
Slapi - 04-27-2007
Komiksy... dokładnie
Thorgal
Strasznie wciąga... mam całą kolekcje... część komiksy, a część e-booki...
-
sylvicious - 05-07-2007
Ostatnio przeczytałem "Heban" Kapuścińskiego, nie znam za wiele jego książek, ale ta podeszła mi najmniej. Nie interesuje się Afryką, a cała książka jest na ten temat. Dla będących w temacie na pewno dobra pozycja.
Obecnie czytam "Trzecie zapiski na pudełku od zapałek" Umberta Eco. Ciekawy zbiorek felietonów, niestety strasznie krótki, zaledwie 125 stron. Mimo wszystko warto zajrzeć.
-
Ramone - 05-07-2007
Dalej męczę "Mistrza i Małgorzatę" i muszę powiedzieć ,że ta ksiązka jest bardzo..."pokręcona.Dla mnie to wszystko jakoś sie kupy nie trzyma.
P.S Ma ktoś pomysł na funkcje szaleństwa w tej książce ?? lub jakiejkolwiek innej ??
-
-Rene- - 05-07-2007
Ramone napisał(a):P.S Ma ktoś pomysł na funkcje szaleństwa w tej książce ?? lub jakiejkolwiek innej ?? 
Chodzi ci dokładnie o funkcję szaleństwa? To znaczy: do czego doprowadziło lub w jakim celu zostało przez autora użyte?