Forum Rockmetalshop
co czytacie????????? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (https://forum.metalhead.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Książki/literatura (https://forum.metalhead.pl/forum-ksi%C4%85%C5%BCki-literatura)
+--- Wątek: co czytacie????????? (/thread-co-czytacie)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

- Wars - 04-10-2007

Wczoraj skończyłem "Cień wiatru", wspaniała powieść, nie sądziłem, że książka może trzymać w napięciu przez 150/200 stron z tą samą siłą. I chyba pierwszy raz w życiu naprawdę przeżywałem jej akcję wraz z bohaterem, drżałem o niego i jego bliskich i naprawdę znienawidziłem inspektora Fumero. Polecam gorąco.

- sylvicious - 04-11-2007

Ja wnikam w "Karuzelę z herosami" Raczka. Książka dla ludzi, którzy interesują się innymi ludźmi (zbiór 57 wywiadów i sylwetek) i mają mało czasu (rozdziały mają po max 10 stron).

Dość ciekawie się czyta.

- rotten_lady - 04-19-2007

"Martwe dziwki ida do nieba" Donata Szyllera.
fenomenalna Big Grin tylko ciezko ja jednoznacznie sklasyfikowac. polaczenie fantastyki i absurdu prawdziwej <polskiej> rzeczywistosci. ani chwili nudy za to banan na ryju przez caly czas ;P

- Corpseone - 04-21-2007

Wczoraj dostałem od chrzestnej Pachnidło i zamierzam przeczytać, bo ponoć dobra to książka. Mam wogóle do przeczytania tyle, że sam nie wiem, od czego zacząć : Wesele, Panią Bovary wypadałoby skończyć, przymieżałem się do Marcela Prousta i do skończenia Lalki i Dekameronu, ale chyba nie prędko ;]

- -Rene- - 04-21-2007

Corpseone napisał(a):do skończenia Lalki i Dekameronu, ale chyba nie prędko ;]
I jedno i drugie bardzo smakowite. A "Pachnidło" przeczytaj, ja je łyknęłam jednym tchem. Zresztą już gdzieś tu wysmętniałam się nad tą książką, więc tym razem sobie daruję.

- balzac - 04-21-2007

Za trzy dni wychodzi "Trzynaście" Świetlickiego. Tym razem mistrza spotka nieludzka kara i będzie musiał uciekać z Krakowa Do Warszawy.

- Ramone - 04-21-2007

Ja na majówkę (jako że dużą jej część spędze w autobusie) zabieram się za "Mistrza i Małgorzatę" z racji mojego tempa czytania i tak pewnie nie przeczytam ,ale skoro używam jej w prezentacji to przydało by się przynajmniej początek znać. Wink

- sylvicious - 04-21-2007

"Lalkę" Prusa? Wielo mówi, że to shit ale mi się podobało.

- -Rene- - 04-21-2007

No jaha, że shit. "Faust", "Boska Komedia" czy "Mistrz i Małgorzata" to przecież ten shit jakich mało.

- Szekina - 04-27-2007

ja czytam Mystic art, bo ma niezłe recenzje i TR jak są wkładki o moich ulubionych zespołach Big Grin
a i jeszcze dla jaj przeglądne jakieś Bravo Girl a tam wiadmości od czytelniczek buehehehe straszna żenada Laughing nieźle się z nich ponabijam

- Sobota - 04-27-2007

Obecnie nic brak czasu ... Sad

- Slapi - 04-27-2007

Komiksy... dokładnie Thorgal

Strasznie wciąga... mam całą kolekcje... część komiksy, a część e-booki...

- sylvicious - 05-07-2007

Ostatnio przeczytałem "Heban" Kapuścińskiego, nie znam za wiele jego książek, ale ta podeszła mi najmniej. Nie interesuje się Afryką, a cała książka jest na ten temat. Dla będących w temacie na pewno dobra pozycja.

Obecnie czytam "Trzecie zapiski na pudełku od zapałek" Umberta Eco. Ciekawy zbiorek felietonów, niestety strasznie krótki, zaledwie 125 stron. Mimo wszystko warto zajrzeć.

- Ramone - 05-07-2007

Dalej męczę "Mistrza i Małgorzatę" i muszę powiedzieć ,że ta ksiązka jest bardzo..."pokręcona.Dla mnie to wszystko jakoś sie kupy nie trzyma.
P.S Ma ktoś pomysł na funkcje szaleństwa w tej książce ?? lub jakiejkolwiek innej ?? Angry

- -Rene- - 05-07-2007

Ramone napisał(a):P.S Ma ktoś pomysł na funkcje szaleństwa w tej książce ?? lub jakiejkolwiek innej ?? Angry

Chodzi ci dokładnie o funkcję szaleństwa? To znaczy: do czego doprowadziło lub w jakim celu zostało przez autora użyte?