-
hier_kommt_die_sonne - 09-27-2005
Gdyby wykluczyć jego fanatyczny katolicyzm oraz zabawną osobowość, reszta moze być. Moze i jest brzydki, zabawny, robi śmieszną mine jak jest zamyślony i teraz to dżezi, naśmiewać sie z niego, to jednak nie zapominajmy o drugiej stronie medalu
-
RamzeS - 09-27-2005
hier_kommt_die_sonne napisał(a):Gdyby wykluczyć jego fanatyczny katolicyzm oraz zabawną osobowość, reszta moze być. Moze i jest brzydki, zabawny, robi śmieszną mine jak jest zamyślony i teraz to dżezi, naśmiewać sie z niego, to jednak nie zapominajmy o drugiej stronie medalu 
Jakiej drugiej stronie medalu?Konkrety!
-
metallgirl - 09-27-2005
Na Leppera??
Ma super imidż
-
Vomitor - 09-27-2005
Tak włączając sie w dyskusję...
hier_kommt_die_sonne napisał(a):Poniekąd ma bardzo korzystne dla nas poglądy
Zgadzam się, że giertych idotią nie jest i ma jasno zkrystalizowane poglądy... ale żeby posunąć się do stwierdzenia, że są one dla nas korzystne... bez przesady...

toć po jego dościu do wąłdzy połowa z nas zostałaby rozstrzelana za sam fakt przebywania na tym forum chociażby....
A w wyborach niestety nie tyle trzeba głosować za kimś, co przeciw komuś.... oddając głos na mniejsze zło by odberać poparcie coniektórym określanym mianem "zła większego". Smutna prawda....
-
Tomash - 09-27-2005
Nie zgadzam się. Giertych JEST idiotą, mimo że inteligentnym, przecież gdyby z jego programu usunąć pieprzenie o wartościach, ojczyźnie, rodzinie i reszte pseudo narodowo - katolskiego bełkotu nie zostaje właściwie nic. Populizm w czystej postaci. Tylko szkoda że u nas właściwie tylko za pomocą pieprzenia o wartościach można wygrać wybory, w jakim my kraju żyjemy?! Partie które prezentowały jakikolwiek program gospodarczy, olewając ideologie pzepadły kompletnie.
-
RamzeS - 09-27-2005
Tomash napisał(a):. Giertych JEST idiotą, mimo że inteligentnym
Hm,nie jestem językoznawcą,ale jakos mi sie to zdanie nie podoba
-
Tomash - 09-27-2005
R_amze_S napisał(a):Tomash napisał(a):. Giertych JEST idiotą, mimo że inteligentnym
Hm,nie jestem językoznawcą,ale jakos mi sie to zdanie nie podoba 
eeee tam ;P Chodzi o to że: owszem, ma poglądy, potrafi ładnie i zgrabnie o nich mówić i do nich przekonywać, ale są to bzdury, więc jest on idiotą
-
RamzeS - 09-27-2005
No dobra,dobra ,przeciez wiem
Dla mnie idiotami sa tez ci ktorzy na niego oddali swoje glosy :/ No,ale bedzie tez ciekawie w sejmie bo weszli do niego weszpolacy.To bedzie kabaret
(trzeba sie kur.wa jakos pocieszać)
-
Vomitor - 09-27-2005
W zasadzie powinienem podjąć polemikę, broniąc swego stanowiska wyrażonego kilka postów wcześniej ale... jakoś naprawdę nie potrafię wykrzesać sił by bronić wesołego romka... więc odpuszczę
Facet poprostu wie co gada... a to, że jego poglądy to kupa gówna.. to już inna sprawa...
-
RamzeS - 09-27-2005
I na tym naprawde zakończmy dyskusje o romanie g.
Nie jest tego wart...
-
Vomitor - 09-27-2005
W rzeczy samej...
-
hier_kommt_die_sonne - 09-28-2005
Jest patriotą, jest przeciwny Unii i pedałom. dobrze chyba, nie? Że jest debilem i burakiem, inna sprawa.
-
Elvis - 09-28-2005
Tim napisał(a):Z drugiej strony widać jaki mamy naród - ponad 10% dla samoobrony.
Ano widać, jaki mamy naród - niewykształcony i ciemny. Biorąc pod uwagę tylko ludzi z wyższym wykształceniem, to PO zdecydowanie wygrałaby z PiS-em w wyborach (jak dobrze pamiętam: PO ponad 35%, a PiS około 25%). Jak popatrzeć pod tym kątem na wybory, to PO wygrała wśród ludków po studiach i wśród ludzi poniżej 40-stego roku życia. Najgorzej wypadają zaś osoby z podstawowym/zawodowym wykształceniem (1/4 na PiS i tyle samo na Samoobronę) i po 60-stce (ponad 15% na SLD).
-
Tim - 09-28-2005
Elvis napisał(a):Tim napisał(a):Z drugiej strony widać jaki mamy naród - ponad 10% dla samoobrony.
Ano widać, jaki mamy naród - niewykształcony i ciemny. Biorąc pod uwagę tylko ludzi z wyższym wykształceniem, to PO zdecydowanie wygrałaby z PiS-em w wyborach (jak dobrze pamiętam: PO ponad 35%, a PiS około 25%). Jak popatrzeć pod tym kątem na wybory, to PO wygrała wśród ludków po studiach i wśród ludzi poniżej 40-stego roku życia. Najgorzej wypadają zaś osoby z podstawowym/zawodowym wykształceniem (1/4 na PiS i tyle samo na Samoobronę) i po 60-stce (ponad 15% na SLD).
Dokładnie. Różne partie mierzyły w różny elektorat. Np samoobrona obiecywała podniesienie emerytur i więcej kasy dla bezrobotnych (co jest totalną bzdurą). Partie które nie oferowały kasy za darmo (tu mam na myśli PJK-M) nie dostały nawet 5% bo ludzie wolą obietnice kasy za darmo niż realne zmiany, które prowadziłyby do podniesienia ich jakości życia, poprzez prace. Jeśli zagłosowałoby te 80% ludzi to wyniki wyborów wyglądałyby zupełnie inaczej. Szkoda, że się niektórym niechciało ruszyć dupy.
-
RamzeS - 09-28-2005
hier_kommt_die_sonne napisał(a):Jest patriotą, jest przeciwny Unii i pedałom. dobrze chyba, nie? Że jest debilem i burakiem, inna sprawa.
Argumentacja iscie powalająca....Cóż za elokwencja...jestem,qrva,pod wrazeniem
Elvis napisał(a):Ano widać, jaki mamy naród - niewykształcony i ciemny. Biorąc pod uwagę tylko ludzi z wyższym wykształceniem, to PO zdecydowanie wygrałaby z PiS-em w wyborach (jak dobrze pamiętam: PO ponad 35%, a PiS około 25%). Jak popatrzeć pod tym kątem na wybory, to PO wygrała wśród ludków po studiach i wśród ludzi poniżej 40-stego roku życia. Najgorzej wypadają zaś osoby z podstawowym/zawodowym wykształceniem (1/4 na PiS i tyle samo na Samoobronę) i po 60-stce (ponad 15% na SLD).
Co chcesz udowodnic wypisując takie rzeczy? Napisze raz jeszcze ,to co już tu gdzieś pisałem:to że PO dostało aż tyle głosów,to i tak ich sukces,przeciez PO powstalo z "uciekinierów" z AWS i UW ,kiedy pare lat temu ta własnie koalicja rozjebała kraj na calego(tak ,tak,bez zadnej sympatii dla SLD trzeba przyznać ze ich poprzednicy czyli AWS/UW wcale nie byli gorsi a czesto o wiele lepsi w sztuce rozpierdalania Polski od SLD)PO tworza ludzie ktorzy swoje barwy politycznie zmieniali juz wiele razy bo kiedykolwiek dorwali sie do władzy - zawsze coś spieprzyli,szybko wiec zakładali nową partie albo przechodzili do innej ,licząc -jak widać skutecznie-na krótką pamięc wyborców.