Forum Rockmetalshop
Ksiażka która was naprawde poruszyła... - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (https://forum.metalhead.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Książki/literatura (https://forum.metalhead.pl/forum-ksi%C4%85%C5%BCki-literatura)
+--- Wątek: Ksiażka która was naprawde poruszyła... (/thread-ksia%C5%BCka-kt%C3%B3ra-was-naprawde-poruszy%C5%82a)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

- Vlkodlak - 11-30-2004

Słodki Goździk Johna Hawkesa
Cykl Ziemiomorze Ursuli K. Le Guin
i jeszcze kilka innych, muszę sobie przypomnieć Smile

- Isvind - 12-11-2004

"Wahadło Focault" - Umberto Eco . Nie tyle poruszyła co dała do myślenia. Polecam ludziom którym się wydaje że wiedzą coś nt. religii, średniowiecza, okultyzmu i templariuszy.

"Cylinder van Troffa" - J.A.Zajdel . Science-fiction ale pisane w czasach komuny i z pewnym głębszym przesłaniem (panowała wtedy cenzura). "Limes Inferior" tego samego autora. Książka na podstawie której można by nakręcić coś lepszego niż "Johny Mnemonic".

- Agape - 01-04-2005

Isvind napisał(a):"Wahadło Focault" - Umberto Eco . Nie tyle poruszyła co dała do myślenia. Polecam ludziom którym się wydaje że wiedzą coś nt. religii, średniowiecza, okultyzmu i templariuszy.

"Cylinder van Troffa" - J.A.Zajdel . Science-fiction ale pisane w czasach komuny i z pewnym głębszym przesłaniem (panowała wtedy cenzura). "Limes Inferior" tego samego autora. Książka na podstawie której można by nakręcić coś lepszego niż "Johny Mnemonic".
czytałam cos podobnego PIELGRZYMA o pielgrzymce człowieka za swoim mieczem polecam ksiązke osoba które bieboja sie spotkac z mocną wiara LEGIONEM i wszelakimi innymi katolickimi demonamiSmile

- Balthor - 01-04-2005

"Samotność w sieci"-J.L (?nie pamietam imion ;p ) Wiśniewski
"Przebudzenie" nie pamiętam czyje
to chyba tyle... chociaz moglem juz zapomniec...

- Krolik - 01-09-2005

Zdecydowanie paragraf 22, wogóle z masy wszelakich ksiązek jakie udało mi się przeczytać ta jest wg. mnie najlepsza.

- Prisca - 01-09-2005

Krolik napisał(a):Zdecydowanie paragraf 22, wogóle z masy wszelakich ksiązek jakie udało mi się przeczytać ta jest wg. mnie najlepsza.

Słyszałam o tej książce, ojciec mi opowiadał. Mam w planie przeczytać.

- allu - 01-09-2005

'wampir z mgieł' christie golden.

świetna książka. mało znana i trudna do zdobycia.

- Kamael - 01-09-2005

Ostatnio "Władca Much" Williama Goldinga.

- dizzz - 01-10-2005

Wahadlo... i Wladca Much jak najbardziej.
Poza tym Kosinski, w sumie wiekszosc ksiazek. On pokazuje to, co najgorsze w czlowieku, zmusza do zastonowienia sie nad soba...innymi...swiatem.

- Miriam - 01-12-2005

Od dzisiaj "Czarne Oceany" Jacka Dukaja.

- metalka_justek - 01-13-2005

Kamienie na szaniec
wszystkie sagi margit sandemo(choć skutki ich czytania bywają różneWink)
i oczywiście podręczniki do matmy hehe Laughing

- Xellen - 01-20-2005

"Oskar i Pani Róza"-pozornie ksiazka wydaje sie nieciekawa i nudna..ale tak naprawde jest strasznie smutna Crying or Very Sad

- Ervina - 02-24-2005

Zdecydowanie "Wyspa", Aldousa Huxley'a- utopijna wizja miejsca całkowitego szczęścia. Polecam wszystkim.
Druga taka książka to "Wiwat aspidistra", George'a Orwella. Choć jej tematyka powtarza się już w wielu dziełach. A powieść, mówi o całkowitej kontroli pieniądza nad człowiekiem. Warto.

Hmmm - \\\ AlucarD /// - 02-24-2005

Ja mam bardzo mile wspomnie nia z czytania ksiazek : "Tajemnicza Wyspa" oraz "Dzieci Kapitana Granta" - autorem jest Juliusz Verne ( nie wiem czy dobrze nazwisko napisalem )

- Mahogany - 02-24-2005

Co do książek to uwielbiam "Alchemika"; przeczytałam go chyba z dziesięć razy. Smile