-
Vlkodlak - 12-08-2004
a Riverdance skąd jest?

Shannon znam... MAm kasetkę Święto Duchów. Ale coś dawno nie widziałam żadnych takich... chyba wydawnictwo Open Folk padło? Nie widziałam żadnych informacji o tym, ale kaset już dawno ni ma

. W ogóle ciężko ostatnio o porządny folk..
-
Hethell - 12-08-2004
Moglby mi ktos podac zespol folkowy o muzyce dobrej do tanca?
-
Isvind - 12-10-2004
Hethell napisał(a):Moglby mi ktos podac zespol folkowy o muzyce dobrej do tanca?
Większość zespołów irlandzkich a z polskich choćby Carrantuohill czy jak to się tam pisze.
-
Vlkodlak - 12-12-2004
Shannon

, Beltaine... Taka muzyka zazwyczaj jest dość skoczna
-
Isvind - 12-12-2004
Vlkodlak napisał(a):Shannon
, Beltaine... Taka muzyka zazwyczaj jest dość skoczna 
Tak, nazwy Beltaine nie wymieniłem z powodów... osobistych.
-
Vlkodlak - 12-16-2004
Isvind: ale grają całkiem fajnie
-
Isvind - 12-21-2004
Vlkodlak napisał(a):Isvind: ale grają całkiem fajnie 
Grają, ale jak słyszę o Beltaine to nóż mi się w kieszeni otwiera.
-
Vlkodlak - 12-24-2004
a co takiego zrobili? Jednego z nich znam i jest całkiem sympatyczny :p. Ale znam go bardzo słabo...
- Arion - 01-15-2005
Hethell: Shannon, Celtica ;], a jeśli klimat średniowieczny Tobie nie przeszkadza to gorąco zachęcam do posłuchania Starego Olsy, Drolls, Gotharta, Dekameronu, Musica Antiqua Gernsbach, Ars Antiqua De Paris i Klíč.
Od diabła tego jest... ;]
-
Larax - 02-18-2005
...
-
Kamael - 02-19-2005
Ja ogólnie lubię ten typ muzyki, ale nie znam zbyt wielu zespołów. Ostatnio zainteresował mnie Riverdance, słucha się bardzo miło.
-
qsiarz - 03-01-2005
a slyszeliscie ze shannon i ryczace 20's robia wspolny kawalek? moj nauczyciel muzy jest wokalista ryczacych i puszczal nam, kozacznie, okladka
http://www.shannon.art.pl/images/okladka---singiel---rsp.jpg
naprawde godne polecenia, spiewane po polsku, ale slychac tylko 2 pierwsze wiersze, ktore zbytnio nie pasuja, a reszta sie pieknie komponuje w tlo muzyczne instrumentu na ktory w mojej klasie mowia "elektryczna kobza"

ale kawalek jest swietny, zamierzam kupic te plytke, moze teacher mi taniej zalatwi po znajomosci

8)
- Arion - 03-01-2005
uau!
może być ciekawie, khy... elektryczna kobza XD
pobuszuję też po płytotekach znajomych za jakiś czas, może się zaopatrzą ;]
ale i tak najbardziej lubię "Tamdaradej" [chyba taki jest tytuł ^^] z Afery na zamku Bartenstein ;)
-
Vlkodlak - 03-02-2005
bleee elektroniczna 'kobza' jest obleśna. Nie cierpię. Kiedyś dorwałam Hevię...całkiem fajnie, ale na dłuższą metę można dostać niestrawności. Sztuczne to jakieś (pomijając cholerną wesołkowatość muzyki, czego nie lubię

) i to zelektroniczenie pięknego brzmienia instrumentu... nie pasuje mi.
-
qsiarz - 03-02-2005
to nie jest elektryczna kobza tylko dudy ;] dowiedzielismy sie dzisiaj jak nam nauczyciel sprzedal singielki po 7zlotych ;], jezeli to nie lamie regulaminu moge umiescic, niech sie admin albo mod wypowie