Forum Rockmetalshop
Zespoły których płyty kupujecie w ciemno - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Dział Ogólnomuzyczny (https://forum.metalhead.pl/forum-dzia%C5%82-og%C3%B3lnomuzyczny)
+--- Wątek: Zespoły których płyty kupujecie w ciemno (/thread-zespo%C5%82y-kt%C3%B3rych-p%C5%82yty-kupujecie-w-ciemno)

Strony: 1 2 3

- MaFFej - 09-17-2006

Nawet twórca zdziwiony powodzeniem swego "dzieła" Laughing .

Dobra... w ciemno móglbym kupic co najwyzej klasykę, której nawet nigdy nie slyszalem - klasykiem gatunku ktory sie lubi ciezko sie rozczarowac (chyba, że to akurat wykonawca za ktorym nie przepadamy hehe).

- Danzig - 09-18-2006

tematy z traszowiska i oftopa zwykle bardziej sie rozkręcają niż te muzyczne Big Grin ... jeżeli z ciemno to BLS i Slayer ale nie kupuje nigdy w ciemno bo płyty są drogie Evil or Very Mad

- Tomash - 09-18-2006

W pewnym sensie ten jest muzyczny Wink

- Pearl - 09-18-2006

Placebo Wink Muszę się jednak przyznać, że nowa płyta 'Meds' baaardzo mi się podoba, ale nie mam kasy na oryginał i mam z neta Sad Może po urodzinach Smile

- Kamael - 09-19-2006

Ok, przenosimy.

nt.

Trudno wymieniać mi konkretne zespoły, bo ja bardzo dużo płyt kupuję w ciemno - po przeczytaniu wielu recenzji, poleceniach zaufanych osób wiedząc, że będzie to coś z mojego "zakresu", czy po prostu nowe krążki lubianych wykonawców.
Kilka przykładów płyt w tym roku kupionych przeze mnie w ciemno:
Ścianka - Pan Planeta
3moonboys - Only Music Can Save Us
The Raconteurs - Broken Boy Soldiers
Mastodon - Blood Mountain
L.U.C. - Haelucenogenoklektyzm
Sleater-Kinney - The Woods

I na niczym się nie zawiodłem.

Na pewno w ciemno kupię też nowe Isis, Modest Mouse, chyba Red Sparowes, prawdopodobnie Mars Voltę, ale tutaj się waham, bo podobno jest bardzo słabo i może jednak sprawdzę, ciągle też czeka nowe Sonic Youth.

- raf667 - 11-16-2006

Oczywiście tylko i wylącznie Slayer.Nawet jeśli by mi ktoś mi mówił,że płytka gówniana to musze to mieć bo Slayer to Slayer.

Aha i edytując posta dodam jeszcze Motorhead i Darkthrone.Przypomniało mi się niedawno.

- Przemek87 - 05-21-2007

Dodam do tego Judas Priest i większość NWOBHM

- karakas - 05-21-2007

Kiedyś kolekcjonowałam płyty swoich ulubieńców i nie ważne było jak zła była płyta. Teraz, w erze mp3 to raczej nie ma sensu.
W ciemno, do tej pory, kupiłabym każdą płytę Nicka Cave'a, PJ Harvey, Joy Division, gdyby istnieli, Depechów, Martin'a Gore'a.

- The Stig - 05-21-2007

gdyby płyty kosztowały 30 zł to wszystkie by sie kupywało w ciemno Smile

- balzac - 05-21-2007

karakas napisał(a):W ciemno, do tej pory, kupiłabym każdą płytę Nicka Cave'a, PJ Harvey, Joy Division, gdyby istnieli, Depechów
Słusznie.

- buubi - 05-21-2007

W ciemno jeśli wydaliby (a niektorzy wydają) nową płytę:

King Crimson
Dream Theater
Yes
Camel
Peter Gabriel
Van Der Graaf Generator

- Kuman666 - 07-23-2007

Enslaved, MayheM, Limbonic Art, Marduk i...Genesis (ale to już dawno było)

- Cameloth - 07-25-2007

Ensiferum,Battlelore tych jestem zawsze pewien Smile co płyta to lepsza..
no i oczywiscie zawsze Nightwish,chociaz nowa wokalistka moze to zmienić ;/

- Valhalla - 07-25-2007

jak ktos lubi ensiferum i battlelore moze lubic nightwisha? Rolleyes

- RamzeS - 07-25-2007

Valhalla napisał(a):jak ktos lubi ensiferum i battlelore moze lubic nightwisha?
Ten drugi sie za bardzo chyba od Nightwisha nie rózni o ile pamietam.