Forum Rockmetalshop
Sopor Aeternus - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Gothic/Darkwave/Coldwave/Industrial (https://forum.metalhead.pl/forum-gothic-darkwave-coldwave-industrial)
+--- Wątek: Sopor Aeternus (/thread-sopor-aeternus)

Strony: 1 2 3

- Vlkodlak - 06-09-2005

Ymir: jak dla mnie liczy się muzyka. A image... klimatyczny, mnie nawet się podoba =] Chociaż sama bym tak nie robiła, hehe.

Co do Dreadful.... gut, gut macie rację :] mam nawet dwie ich płytki. Udało mi się jakimś cudem znaleźć s klepach

- seelenleib - 06-09-2005

dreadful slyszalem kiedys w audycji "w pelni" w radiostacji i grali cover "here comes the rain again" fajne bylo Smile
a co do image'u to wole taka pokrecona Anne niz tych wszystkich blackmetalowych wojownikow...

- Hethell - 06-09-2005

no wlasnie ogladanie po raz 1000 makijarzu na dalmatynczyka , groznych min i plastikowych mieczy nudzi a tak pan Anna wnosi jakze mile urozmaicenie w imidzu Big Grin

- Ymir - 06-10-2005

Cytat:Hehe, uroczy jest, prawda? Nie wiem czy tam jeszcze jest zdjecie jak nagi trzyma w ustach martwego ptaka
Nie wiem, czy jest tam takowe, bo nie obejrzałem całej galerii (poprostu nie wytrzymałem) Confusedhock:
Cytat:Ymir: jak dla mnie liczy się muzyka.
Szczerze mówiąc, dla mnie też. Moje zniesmaczenie i oburzenie minie zapewne za jakiś czas i postaram się o ich kolejną płytę, ale w tej chwili kategorycznie jeszcze nie. Poprostu dźwieki zespolu musza mi się przestać kojarzyc z galerią.
Cytat:a co do image'u to wole taka pokrecona Anne niz tych wszystkich blackmetalowych wojownikow...
Nie przepadam ani za jednym, ani za drugim. Chociaż chyba jednak wolałbym blackmetalowych wojowników. Ich image budzi we mnie politowanie i rozbawienie, a TEGO Anne zniesmacza.
Cytat:ps.Dreadful shadows jest gut
Teraz cały czas od kilkunastu godzin słucham ich dyskografii i coraz bardziej lubię ten zespół. No, i chyba pieniądze przeznaczone na zakup płyty w następnym miesiącu pójdą na coś Dreadful...

- Hethell - 10-05-2005

wlasnie sciagam teledyski Sopora Big Grin bedzie na co popatrzec. ukazaly sie na jakims dvd w pod koniec sierpnia

- Vlkodlak - 10-05-2005

skąd ściągasz =) też chcę. Masz linka albo co? Może być do emuła nawet czy do czegoś =)

- Hethell - 10-05-2005

z emula. wpisz sopor aeternus i ustaw na video

- Ymir - 10-11-2005

teledyski Sopor Aeternus?- to chyba jakas podejrzana sprawa

- Hethell - 10-11-2005

Ymir napisał(a):teledyski Sopor Aeternus?- to chyba jakas podejrzana sprawa

a sa sa Big Grin poczytaj na stronie oficjalnej

- Vlkodlak - 10-16-2005

a ja już zrobiłam zlecenie,coby mi ściągnięto Big Grin (sama nie mam emula bo by mi komp ducha wyzionął)

- Tuomasss - 11-03-2005

Się wypowiem, bo interesujący i wart uwagi jest to twór. Muzycznie, po zapoznaniu się z kilkoma płytami, jest to rzecz naprawdę niesamowita. Działa na wyobraźnię, ma w sobie takie coś co każe jej słuchać. Utwór "And bringer of sadness" z albumu Songs From The Inverted Womb rozwala mnie totalnie na kawałki. Jest taki smutny, i ten wokal, nie śpiew, a łkanie, coś niesamowitego. Wiem, jest cała masa innych ciekawych utworów, ale ten mnie mocno zafascynował, nie sposób przestać go słuchać.
Jeśli zaś chodzi o image, hyh, sam wygląd tej postacii jest, nazwijmy to, kontrowersyjny. Chociaż w jakiś sposób współgra z muzyką jaką tworzy, ale bez bicia się przyznam że w pierwszej chwili trochę mnie odstraszył (zdjęcia na stronie naprawdę robią wrażenie, na ppczątku niekoniecznie pozytywne).
W sprawie klipów wypowiadać się za bardzo jeszcze nie mogę, miałem okazję obejrzeć jeden obrazek, Deep The Eternal Forest, i raczej nie przypadł mi do gustu, był aż nadto dziwaczny, do tego jeszcze sam utwór, który też zwyczajny nie jest.

- Vlkodlak - 11-04-2005

ja ostatnio poznałam La Chambre d'Echo. Takie jakieś nieaeternusowe, ale całkiem ciekawe. Ale jednak to nie to samo. Tuo: wreszcie za porządną muzykę się bierzesz Wink a teledyski są równie dziwaczne jak utwory Big Grin oglądałam niedawno kilka. M.in. do Goat. Schiza totalna :]

- Hethell - 11-04-2005

The Goat naprawde robi wrazenie. troche straszny ;p. wlasnie sobie cale DVD Sopora sciagam. jak juz obejrze to sie podziele wrazeniami.

- Tuomasss - 11-12-2005

Klipy, klipy, klipy... Obejrzałem kilka. Robią wrażenie.
The Goat rzeczywiśice niesamowity, określenie schiz totalny jest wyjątkowo łagodne. Połączenie tych chorych dźwięków z jego/jej wyglądem i głosem tworzy coś...kurcze, nie umiem znaleźć słowa właściwego.
Ciekawy jest też The dog burial, można dostać cholery oglądając go w ciemnym pokoju, ciągle migający ekran, jakby lampa stroboskopowa. The Bells have stopped ringing przypomina mi klimatem stare horror, a teledysk do And bringer of sadness jest taki jak utwór, spokojny i smutny.
Dziwne są te obrazki, oj dziwne, ale dzięki temu współgrają z tą muzyką.

- Vlkodlak - 11-13-2005

tylko to Goat co ja mam jakieś krótkie jest chlip