Forum Rockmetalshop
Metal Church - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (https://forum.metalhead.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Metal Church (/thread-metal-church)

Strony: 1 2 3

- Kaktus. - 04-27-2005

żebym ja jeszcze k(U)rwa wiedział o co ci biega??

- aXe Rose - 04-27-2005

Ta cenzura mnie po prostu WKOBIECA LEKKICH OBYCZAJÓW Big Grin

- Anonymous - 04-29-2005

aXe Rose napisał(a):Uwielbiam ten zespół, chociaż przyznam się: nie wiedziałem, że to power...

Zaorać Rhapsody, BG i tym podobne shity, które zniekształcają pojęcie tej muzyki :?
dlatego piszesz później takie pierdoły że przedstawiciele Power Metalu to nightwish itp. i że jest on gejowy...

- Atreju - 05-11-2005

Wczoraj zmarł David Wayne Sad

- aXe Rose - 05-11-2005

DeMoN.|. napisał(a):
aXe Rose napisał(a):Uwielbiam ten zespół, chociaż przyznam się: nie wiedziałem, że to power...

Zaorać Rhapsody, BG i tym podobne shity, które zniekształcają pojęcie tej muzyki :?
dlatego piszesz później takie pierdoły że przedstawiciele Power Metalu to nightwish itp. i że jest on gejowy...
No właśnie dlatego :?

- Anonymous - 05-11-2005

aXe Rose napisał(a):
DeMoN.|. napisał(a):

No właśnie dlatego :?
nie wiem za bardzo o co Ci chodzi Question

- aXe Rose - 05-11-2005

No o nic - potwierdzam po prostu Smile

Do niedawna Power to był ten gatunek, o którym faktycznie nie miałem wiedzy, i nic dziwnego, że zdarzało mi się w niektórych tematach skompromitować Laughing Ale to tylko przez to, że nasłucha się człowiek o powermetalowym Rhapsody, że Nightwish to power, itp. Dezinformacja się szerzy - albo po prostu nietrafne dopasowanie zespołu do gatunku. Bo przecież nie widać najmniejszego podobieństwa między Metal Church czy Nevermore, a takim Rhapsody...

- KelThuz - 05-11-2005

ta dezinformacja to spisek swiatowego lobby homoseksualnego, by zniszczyc Prawdziwy Metal, innego wytlumaczenia nie ma, tak samo jak to, ze ManowaR nigdy nie gral w Polsce mozna tlumaczyc tym samym, bowiem w Polsce lobby homoseksualne jest bardzo silne - w koncu wiadomo, ze 90% ksiezy to homoseksualisci, a ze Polska rzadza ksieza, to znaczy, ze rzadzi Polska lobby homoseksualne. no.

- LCF - 05-11-2005

teraz to juz pierdolisz, manowar nie zagral tu bo im za malo kasy oferowali, skurwialym gwiazdom sceny.

- Tomash - 05-14-2005

Jeśli kogoś to interesuje, to David Wayne - genialny wokalista pierwszego składu Metal Church pare dni temu zmarł Sad Sad Sad

- Atreju - 05-15-2005

Tomash napisał(a):Jeśli kogoś to interesuje, to David Wayne - genialny wokalista pierwszego składu Metal Church pare dni temu zmarł Sad Sad Sad
Patrz około 6 postów wyżej ^

- Tomash - 05-15-2005

Atreju napisał(a):
Tomash napisał(a):Jeśli kogoś to interesuje, to David Wayne - genialny wokalista pierwszego składu Metal Church pare dni temu zmarł Sad Sad Sad
Patrz około 6 postów wyżej ^

eh, nie ma jak być ślepym Sad ale nie zmienia to faktu, że to wielka strata dla metalu...

- Tomek/Nevermore - 06-02-2005

szkoda Dave'a... nie bedzie już drugiej jego solowej płyty, ani nowego Reverend Neutral

- Ambivalent - 12-20-2005

MC - 7,5/10
TD - 8/10
BID - 7,5/10

reszty nie znam. Dobra kapela, solidny i mocny power metal. Dwie pierwsze plyty to klasyka,wiec nie wypada nie znac.

Re: Metal Church - buubi - 12-20-2005

Atreju napisał(a):Czyli encyklopedyczny przykład prawdziwego power metalu.

Hmmm, nie wiem ale za moich czasów to mówiono iż MC to thrash. Czasy sie zmieniają czy może szufladki ? Nie zmienia to faktu iż bardzo dobra, wręcz klasyczna kapela - znam tylko pierwsze 2 płyty i chętnie do nich wracam...