Forum Rockmetalshop
Rock/metal w innych językach - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (https://forum.metalhead.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (https://forum.metalhead.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (https://forum.metalhead.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: Rock/metal w innych językach (/thread-rock-metal-w-innych-j%C4%99zykach)

Strony: 1 2 3

- wsiur69 - 02-25-2005

Otyg śpiewają po szwedzkiemu. polecam kapelę.

- Ajana - 02-25-2005

Jeśli chodzi o muzykę szwedzką to polecam zespół Kent.
Wink

- kLuCz - 02-26-2005

dojcze- Rammstein
finski itp.- wszelakie skandynawskie kapele (a jak wiadomo skandynawowie mają świetne zespoły)

- Teaser - 03-20-2005

Dzeyla napisał(a):Kyo, L`annee du rat - francuski rock , ale niezbyt ambitny,
Pleymo - straszne gowno i Tryo - calkiem niezle francuskie reagge... Tongue
niestety czego by nie mówic o francuzach dobrej muzyki to oni nie mają, poza ponoć mocną sceną blackmetalową, ale to mi akurat zwisa i powiewa.

- velvetova - 03-21-2005

a ja lubie niemiecki rock...wiem ze muzyka spiewana po niemiecku wielu przeszkadza a mnie nie...oprocz tych popularnych kapel w Polsce polecam jak Rammstein czy Die Toten Hosen polecam jeszcze np.Die Arzte(maja swietne teksty) Rosenstolz (fajny zenski wokal)July(taki pop-rock ale wporzadku) i w Polsce znany rowniez Oomph...

- Ajana - 03-21-2005

Też lubię niemiecką muzykę.
Smile

- eddie - 03-25-2005

Laughing ja widziałem japoński koncert ostrego punk rockaTongue szczerze powiedziawszy to japończycy mają śmieszną wymowę i wysokie głosy (np. Norwedzy mają bardziej basowem niskie) i to brzmiało równie śmiesznie jak orgazmy japońskich dziewic... heh... co to bede gadał... intro z Pokemonów jest lepszeTongue ale fanów meli wiernych... wszyscy ostro trzepali fryzemTongue niektórzy dostawali wytrzeszczu, więc oczy mieli prawie Europejskich rozmiarówBig Grin

PS: Wolałbym słuchać Rydzyka grającego na cymbałkach i śpiewającego "tylko czarne sutanny są naprawde funny"

- Arion - 03-25-2005

hehe... :>
a słyszałeś 13-letnią dziewczynkę w mocniejszych brzmieniach po japońsku? ---> Judy&Mary - "Judy Is a Punkrocker"
to dopiero jazda XD

- Tomash - 03-25-2005

E tam, nie ma jak japoński grind Laughing do zobaczenia co roku w Czechach na obscene extreme Big Grin

- vampire - 03-29-2005

XIII stoleti - Ave Nosferatu Viva Drakonis Laughing

- Berud - 04-03-2005

zespoły skandynawskie bardzo fajnie brzmią w utworach spiewanych ich ojczystym językiem ( np finntroll , Otyg , Einherjer , Burzum)

- SPoCo - 04-03-2005

...

- Art... - 04-05-2005

hmm z niemieckich klimatow grajacych w swoim wiesniackim jezyku znam tylko Narziss Big Grin tyle ze nie moge tego zaliczyc do pospolitego "rocka" hyh. Francuski hardcore jest fajny w wykonaniu L'esprit Du Clan Smile

- aitseb - 04-08-2005

bialoruska n.r.m, czeskie pirati44, szwedzki otyg Wink

- hier_kommt_die_sonne - 04-08-2005

Co do niemieckiego - bardzo lubię ten jezyk i poza wcześniej wymienionymi coż moge dodać? In Extremo, Morgenstern, Subway to Sally, Corvus Corax, Saltatio Moris i inne tego typu klimaty, dojcz+średniowiecze =]